Dacă ai primit o factură de la Orange, Digi RCS RDS sau Enel, trebuie să fii atent. Hackerii pot acționa prin aceste facturi.
Regulile operatorilor spun că, dacă nu plătești factura la timp, ei trebuie să te informeze și să-ți spună că poți rămâne fără abonament. Hackerii profită de această situație.
Hackerii trimit mailuri către clienți, copiate complet după cele originale. Ei trimit și un link și îi invită pe români să-l acceseze și să-și plătească facturile.
Mare atenție la aceste mesaje! Hackerii te pot lăsa fără bani în conturi
Digi RCS RDS a emis avertismente, iar Orange este principalul obiectiv al hackerilor.
Trebuie să fii atent la banii pe care îi dai și cui îi dai, deoarece poți rămâne fără bani și date personale dacă pici în capcana hackerilor. Cu toate acestea, tentativele de fraudă online pot fi detectate rapid, dacă faci verificări esențiale.
Mulți oameni au căzut, de asemenea, în capcana fraudelor cu criptomonede. Nu ești singur dacă cunoști pe cineva care a fost înșelat online anul trecut. Atacurile cibernetice sunt în creștere.

FBI raportează că americanii au pierdut 10,3 miliarde de dolari din cauza escrocheriilor online în 2022, față de 6,9 miliarde de dolari în 2021.
Deși au fost mai puține plângeri (800.944), anumite tipuri de fraudă au fost foarte problematice. Fraudele cu investiții au fost cele mai comune și mai costisitoare scheme. Pierderile legate de fraudă au crescut de la aproape 1,5 miliarde de dolari în 2021 la 3,3 miliarde de dolari în 2022. Cea mai mare parte a acestor pierderi a venit din escrocheriile cu criptomonede, unde pierderile au crescut de la 907 milioane de dolari la aproape 2,6 miliarde de dolari în 2022.