Tradiția ne spune să stăm cu toții împreună – fie cu familia sau cu prietenii – și să ne ospătăm.
Restul Paștelui este aparent despre consumul de ciocolată, iar în seara de Vinerea Mare ar trebui să mâncăm pește.
Peștele și ouăle de ciocolată nu se găsesc pe câmp, știm. De Paște, conform tradiției, nu ar trebui să lipsească carnea de miel. Dincolo de ouăle fierte tari colorate, există multe delicatese care iau în considerare mesele tradiționale. Alimentele variază în funcție de țară și regiune și includ pâine și produse de patiserie dulci, preparate din carne și ouă și o mulțime de prăjituri și prăjituri.
Deci, de ce puii de oaie sunt în fruntea meniului? Există o semnificație în tradiția de a mânca miel fript în Duminica Paștelui? Haideți să aruncăm o privire.
Carnea de miel
Friptura de miel a fost masa tradițională a Duminicii Paștelui încă de dinainte de a fi prin preajmă Hristos. Ca să nu mai vorbim de răstignire. Te face să te simți bătrân, nu-i așa? Făina de miel fript își are rădăcinile în sărbătorile timpurii de Paște înainte de nașterea creștinismului.
Când Egiptul s-a confruntat cu urgii teribile și cu moartea fiilor întâi născuți, evreii au pictat pe ușile lor sânge de miel sacrificat. Astfel încât Dumnezeu să „treacă” de casele lor în timp ce pedepsește pe păcătoși. Prin urmare, Paștele.
Mai târziu, când anumiți evrei s-au convertit la creștinism, au continuat tradiția de a mânca miel.
De asemenea, creștinii se referă la Isus ca „Mielul lui Dumnezeu”. La urma urmei, Isus a fost un miel de jertfă. De-a lungul istoriei, mieii au fost, de asemenea, cele mai disponibile animale. După o iarnă lungă în care au fost mâncate o mulțime de alte animale.
Dacă nu mănânci carne sau pur și simplu nu-ți place ideea de a mânca miel, alternativele pentru masa de Duminica Paștelui includ următoarele lucruri. Plăcinta filo, quiche, gratin de legume, risotto și, practic, orice altceva în afară.