Deși în România mor foarte multe persoane în accidente de circulație, șoferii continuă să fie iresponsabili.

Țara noastră se află în topul statelor din Europa în care mor cei mai mulți oameni în accidente rutiere. Cu toate acestea și în ciuda semnalelor de alarmă ale oficialilor europeni și nu numai, șoferii continuă să fie iresponsabili și să încalce legea. 

Un astfel de caz a avut loc în Giurgiu, unde un bărbat de 49 de ani a fost depistat în trafic fără permis de conducere. Deși este o faptă gravă, ce este și mai grav este că oamenii legii au constatat că în ultimii opt ani, bărbatul a fost prins la volan comițând mai multe infracțiuni.

Oamenii legii au anunțat deschiderea unui dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere. 

Spaima șoselelor: A fost prins de opt ori conducând, deși nu avea permis

Potrivit IPJ Giurgiu, în perioada 2017-2019, bărbatul a săvârșit mai multe infracțiuni rutiere. Mai clar, el a fost prins de opt ori conducând chiar dacă nu avea permis de conducere. De asemenea, el a comis și trei infracțiuni de conducere sub influența alcoolului. În anul 2022 a mai fost prins de trei ori conducând fără permis. 

De data aceasta, șoferul nu a mai scăpat ușor. Oamenii legii l-au reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat judecătorilor pentru a se lua măsurile care se impun în acest caz. 

Mare atenție! Gestul care îl va costa scump pe un șofer din România. Ar putea ajunge după gratii

Mai multe reguli de circulație!

În anul 2023 vor intra în vigoare mai multe reguli privind circulația pe drumurile publice. Autoritățile din România vor să crească siguranța în traficul rutier. 

În anul 2022, în perioada 1 ianuarie- 30 noiembrie 2022, s-au produs la noi în țară peste 4.261 de accidente. În aceste accidente au murit 1.481 de persoane, iar alte 3.324 au fost rănite grav. 

Neatenția șoferilor, ignorarea regulilor de circulație dar și infrastructura rutieră sunt principalele cauze care duc la acest bilanț tragic. Chiar și așa, șoferii tot continuă să încalce legea.

Potrivit cifrelor oficiale, șoferii tineri sunt cei care produc cele mai multe accidente rutiere din țară.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.