Multe persoane care nu au ținut cont de regulile pentru siluetă în perioada sărbătorilor, acum se străduiesc să dea jos kilogramele acumulate. 

Perioada sărbătorilor de iarnă este una dintre cele mai frumoase de peste an, dar are și părți negative. Fiindcă se gătesc tot felul de preparate, majoritatea din carne de porc, oamenii care nu țin cont de sfatul nutriționiștilor pun kilograme în plus. 

După ce trec sărbătorile, începe și lupta pentru a da jos greutatea în plus, ținând cont că se apropie sezonul estival, iar la plajă nu prea există trucuri pentru a ascunde grăsimea de pe abdomen sau de pe coapse. Din acest motiv, mulți oameni apelează la tot felul de diete descoperite în online, în încercarea de a ajunge la greutatea dorită, dar mult mai rapid. 

Postul intermitent, extrem de periculos

Una dintre cele mai celebre diete la care apelează oamenii care vor să slăbească rapid este postul intermitent. Dieta aceasta nu se bazează neapărat pe ceea ce mâncăm, ci pe modul în care o facem. Mai clar, contează foarte mult orele la care luăm masa. 

Oamenii care țin post intermitent trebuie să mănânce doar la anumite ore. Conform celor care au realizat această dietă, această dietă ținută la un anumit număr de ore în fiecare zi, sau mâncatul unei singure mese în cele mai multe zile din săptămână, poate ajuta corpul să ardă grăsimile, conform Hopkinsmedicine.org. 

Mare atenție! Cea mai populară dietă, extrem de periculoasă: Duce la moarte prematură sau subită
Sursa: Social media

Nu toți nutriționiștii sunt de acord însă cu această metodă de slăbire. Anca Hâncu, medic nutriționist, spune că postul intermitent nu este deloc o practică sănătoasă, mai ales pentru persoanele cu vârsta de peste 40 de ani. Conform acesteia, dieta este una dintre cele mai nesănătoase care există în acest moment. Ea duce la tulburări de metabolism, creșterea colesterolului și a tensiunii. Este foarte grav fiindcă persoanele care țin acest post, pot ajunge la moarte prematură sau subită. 

Medic nutriționist: Dieta duce la tulburări de comportament alimentar

„Va activa foarte mult senzația de foame, crescând un hormon al foamei, duce la tulburări de comportament alimentar. Principalul pericol e foamea extremă.  Această dietă poate produce scădere rapidă în greutate, dar pe termen lung nu e sustenabilă. Oamenii restricționează alimentația într-o anumită perioadă, dar mănâncă ce vor ei, mănâncă alimente care nutrițional nu sunt valoroase”, spune medicul, conform Digi24. 

De asemenea, nutriționistul spune că este foarte important echilibrul dintre cantitate și calitate. Cel mai bun model pentru o alimentație sănătoasă este cel clasic, adică trei mese pe zi, plus două gustări.  

„Oricine dorește să scadă în greutate trebuie să urmeze regula timpului, să scazi un kilogram de săptămână”, a mai punctat medicul nutriționist.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.