Reclamă

Ceea ce mâncăm ne decide sănătatea, și asta o știm cu toții. Este foarte important să știm care sunt combinațiile de produse pe care trebuie să le evităm, dacă vrem să fim sănătoși și, bineînțeles, să nu ne îngrășăm.  

Un cunoscut nutriționist din România, Florin Balanica, a vorbit în cadrul unui interviu pentru BZI despre modul în care ar trebui să mâncăm pentru a nu ne îngrășa și a nu ne încetini metabolismul. Conform medicului, ar trebui ca oameni să mănânce proteine pe categorii, cum ar fi: carne, lactate, ouă, pește, toate acestea separat, cu salate.  

Sarmalele cu mămăligă, o combinație nesănătoasă

Totodată, nutriționistul avertizează oamenii să fie atenți atunci când mănâncă sarmale cu mămăligă. Potrivit acestuia, sarmaua are în compoziția sa atât carne, cât și orez, iar această combinație este destul de grea pentru stomac. Este foarte important să evităm să amestecăm carnea cu orez, cartofi, pâine, sau mămăligă.  

E foarte important, de asemenea, să nu îngreunăm digestia cu alcool. Alcoolul Și grăsimile sunt metabolizate de aceeași enzimă. Nutriționistul spune că dacă consumăm la aceeași masă și alcool și grăsimi ne vom îngrășa stomacul.  

Mare atenție! Care sunt cele mai periculoase combinații alimentare. Toți românii mănâncă așa ceva
Caietul cu retete

Aveți grijă la consumul de alcool

Atunci când vrem să servim alcool  la cină, ar trebui să consumăm legume verzi, cum ar fi fasolea păstăi, broccoli, sparanghel, salată de castraveți cruzi sau murați, etc. De asemenea, dacă vorbim despre preparate, atunci carnea trebuie gătită la cuptor sau pe grătar, fără să adăugăm ulei. 

Când vorbim despre carnea de porc, spune Florin Bălănică, ar trebui să mâncăm din rasa Mangalita sau „Porcul Somon”. Aceste rase au un procent de acizi grași nesaturați de aproximativ 70%. Conțin acizi grași de tip omega 3, 6 și 9 și un conținut redus de apă. 

La noi în țară, din păcate, predomină rasele de grăsime și de carne, care nu sunt atât de sănătoase precum cea Mangalita. Pe lângă beneficiile pe care le are asupra sănătății noastre, carnea este și foarte gustoasă. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro