În zilele noastre, mulți oameni trăiesc doar cu medicamente pentru alergii și insomnie, considerând că este cea mai bună metodă de a combate aceste probleme de sănătate. Dar un nou studiu indică riscurile pentru sănătate ale acestor medicamente. Multe dintre aceste riscuri au fost legate de demență.
Medicamentele anticolinergice sunt o clasă de medicamente prescrise pentru diferite probleme de sănătate, cum ar fi spasme, alergii, tulburări de somn, greață, tuse, rău de mișcare și chiar simptome ale bolii Parkinson. Aceste medicamente anticolinergice includ medicamente populare, inclusiv:
- ATROVENT
- ATARAX,
- ACTIFED
- HUMEX
- FERVEX
- NUROFEN
- SPASMODEX
Cu toate acestea, aceste medicamente disponibile pe bază de rețetă și fără rețetă nu sunt lipsite de pericole. Ele ar fi chiar legate de riscul de a dezvolta demență!
Medicamente legate de demență
Aceasta nu este prima dată când cercetătorii au descoperit o legătură între medicamentele anticolinergice și declinul cognitiv. Într-adevăr, cercetătorii au folosit imagistica cerebrală pentru a detecta impactul medicamentelor anticolinergice asupra creierului.
Folosind RMN și imagistica PET (o metodă de imagistică medicală practicată de specialiștii în medicină nucleară, care permite măsurarea activității metabolice sau moleculare a unui organ în trei dimensiuni), cercetătorii au arătat că persoanele care iau medicamente anticolinergice au un metabolism cerebral mai scăzut. De asemenea, au scor foarte scăzut la testele de memorie.
În 2015, oamenii de știință de la Universitatea din Washington au descoperit că utilizarea cronică a anumitor somnifere anticolinergice și medicamente pentru febră a crescut riscul de demență. Studiul a găsit o legătură între persoanele care iau aceste medicamente timp de 3 sau mai mulți ani.
Rețineți că multe medicamente au o acțiune anticolinergică. Acestea includ anumite medicamente care conțin tiotropiu utilizate pentru tratarea afecțiunilor respiratorii, cum ar fi boala pulmonară obstructivă cronică și astmul, precum și medicamente pentru depresie și cele care conțin solifenacin pentru probleme ale vezicii urinare hiperactive.
Din fericire, există remedii naturale pentru a lupta împotriva anumitor patologii, inclusiv alergii și insomnie, și asta fără efecte secundare sau pericole pentru sănătate!
Remedii naturiste pentru alergii și insomnie
Este adesea posibil să tratați probleme precum alergiile și insomnia fără a recurge la medicamente. Iată câteva remedii de încercat:
Alergii
Folosește uleiuri esențiale eficiente în caz de alergie. Un studiu din 2010 sugerează că uleiul de mentă acționează ca un relaxant și prezintă activitate antispastică.
Dacă aveți alergie la ambrozie, evitați pepenii, bananele, castraveții, semințele de floarea soarelui, echinaceea și mușețelul deoarece acestea pot declanșa o reacție alergică.
Insomnie
Mănâncă alimente bogate în melatonină pentru a te ajuta să adormi rapid, cum ar fi banane, cireșe, ghimbir sau ridichi ca o gustare înainte de culcare. Melatonina este un hormon produs în mod natural de corpul dumneavoastră. Este produs de glanda pineală din creier dar și în alte zone, precum ochii, măduva osoasă și intestinul. Este adesea numit „hormonul somnului”, deoarece reglează ciclurile de somn.