Descoperă care sunt alimentele ce cresc probabilitatea de a face cancer.

Alimente care provoacă cancer gastric. Studiile au indicat că alimentele pe care le consumăm pot crește șansele de a dezvolta anumite tipuri de cancer. În întreaga lume, cancerul gastric sau de stomac este al cincilea cel mai frecvent cancer. Aproximativ 6 din 10 persoane fiind diagnosticate cu această afecțiune în fiecare an.

Statisticile arată că riscul de a dezvolta cancer de stomac pe parcursul vieții este mai mare la bărbați, care este de aproximativ 1 la 96, decât la femei, de aproximativ 1 la 152.

Specialiștii în sănătate spun că multe produse naturale au efecte chimio-preventive, cum ar fi vitaminele, probioticele și prebioticele, ceaiul verde și resveratrolul asupra cancerului gastric.

Alimente care provoacă cancer gastric

Sursa: Social media

Chiar dacă cancerul de stomac nu provoacă întotdeauna simptome în stadiile incipiente, atunci când acestea apar, simptomele pot include acele indigestii, și dureri. Abia atunci când cancerul devine avansat, este posibil să fii diagnosticat cu el.

Cancerul de stomac și  dieta

Multe alimente sunt dăunătoare pentru noi. Utilizarea lor constantă ne poate îmbolnăvi. Chiar dacă se fac cercetări cu privire la anumite alimente care provoacă cancer, există foarte multe alegeri alimentare care cresc riscul. Câteva alimente predispuse la cancer sunt:

Alimentele sărate

Tot ceea ce este excesiv de sărat sau murat este foarte predispus la cancer. Reducerea cantității de sodiu din alimentația dumneavoastră la aproximativ mai puțin de 2.300 de miligrame pe zi este ideală.

Alimentele procesate

Alimentele procesate, care sunt bogate în conservanți și sare, sunt puternic asociate cu multe tipuri de cancer. Inclusiv cu cancerul gastric! Potrivit unei evaluări a Organizației Mondiale a Sănătății, carnea procesată este cancerigenă pentru oameni. Crește riscul de cancer colorectal cu 18%.

Carnea procesată, cum ar fi cârnații și salamurile, este preparată la temperaturi ridicate. Acest proces provoacă probleme celulare.

Alimentele bogate în zahăr

Alimentele bogate în zahăr, împreună cu prelucrările industriale precum izolatele proteice, uleiurile hidrogenate, siropul de porumb bogat în fructoză, potențiatorii de aromă, îndulcitorii artificiali și agenții de îngroșare, sunt predispuse să provoace afecțiuni, inclusiv cancer.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.