În plină pandemie de coronavirus, răfuielile politice nu lipsesc. Guvernul Orban este atacat în permanență, iar măsurile luate de aceștia par să contrarieze anumiți oameni politici.

Reclamă

Marcel Velea, ministrului de Interne, este luat în vizor de această dată. Liderii politici Marcel Ciolacu, Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta își unesc forțele și cer explicații ministrului. Pe pagina de Facebook a lui Victor Ponta este postat un clip video, alături de un mesaj în care i se cere lui Velea explicații cu privire la persoanele care au intrat în România în perioada 21-18 martie.

„Ceea ce vedeti in filmuletul de mai jos este Vama Nadlac – azi !

INTERPELARE

Domnului Ion Marcel Vela – Ministrul Afacerilor Interne

De la
– Senator Calin Popescu Tariceanu Presedinte ALDE
– Deputat Marcel Ciolacu- Presedinte PSD
– Deputat Victor Ponta – Presedinte ProRomania

Stimate Domnule Ministru

In baza prevederilor Constitutiei Romaniei, a Regulamentelor Camerei Deputatilor si Senatului si a legislatiei in vigoare va rugam sa ne comunicati in cel mai scurt timp urmatorele date :

1. Numarul total de cetateni care un intrat pe teritoriul Romaniei in perioada 21 – 28 Martie a.c.

2. Numarul de cetateni care au declarat la momentul intrarii sau au fost depistati ulterior de catre autoritati ca venind din Italia si Spania

3. Numarul de cetateni ( dintre cei mentionati la pcr 1 si 2) mentinuti in carantina – si numarul celor trimisi in izolare la domiciliu

4. Masurile de protectie / dotarea cu echipament corespunzator a angajatilor MAI care proceseaza intrarile in tara si insotirea celor intrati catre zonele de carantina sau spre domiciliu.

Asteptam raspunsul dvs scris in cel mult 48 de ore .

Avand in vedere conditiile speciale de functionare a Parlamentului in aceasta perioada va solicitam sa acceptati aceasta forma electronica de transmitere a interpelarii .

Cu stima”, scrie Ponta pe Facebook.

Ceea ce vedeti in filmuletul de mai jos este Vama Nadlac – azi ! INTERPELARE Domnului Ion Marcel Vela – Ministrul Afacerilor Interne De la – Senator Calin Popescu Tariceanu Presedinte ALDE – Deputat Marcel Ciolacu- Presedinte PSD – Deputat Victor Ponta – Presedinte ProRomania Stimate Domnule Ministru In baza prevederilor Constitutiei Romaniei, a Regulamentelor Camerei Deputatilor si Senatului si a legislatiei in vigoare va rugam sa ne comunicati in cel mai scurt timp urmatorele date : 1. Numarul total de cetateni care un intrat pe teritoriul Romaniei in perioada 21 – 28 Martie a.c. 2. Numarul de cetateni care au declarat la momentul intrarii sau au fost depistati ulterior de catre autoritati ca venind din Italia si Spania3. Numarul de cetateni ( dintre cei mentionati la pcr 1 si 2) mentinuti in carantina – si numarul celor trimisi in izolare la domiciliu 4. Masurile de protectie / dotarea cu echipament corespunzator a angajatilor MAI care proceseaza intrarile in tara si insotirea celor intrati catre zonele de carantina sau spre domiciliu. Asteptam raspunsul dvs scris in cel mult 48 de ore . Avand in vedere conditiile speciale de functionare a Parlamentului in aceasta perioada va solicitam sa acceptati aceasta forma electronica de transmitere a interpelarii . Cu stima CPT MC VPhttps://www.g4media.ro/ponta-in-timp-ce-ascultam-imnul-la-masinile-mai-azi-doar-prin-vama-nadlac-au-intrat-in-tara-peste-3000-de-persoane-venite-din-italia-si-spania-care-au-plecat-acasa-ca-nu-mai-sunt-locuri-in-caranti.html

Gepostet von Victor Ponta am Samstag, 28. März 2020