Marcel Vela: trimit Corpul de Control pentru nepotisme! Adio pentru 100 de angajaţi!

Reclama

Reclama

Ministrul Afacerilor Interne a declarat că astăzi va trimite Corpul de Control la ISU Dolj din cauza sutelor de angajaţi care sunt angajaţi pe nepotisme. Pe de altă parte, ISU a transmis că nu cunoaşte numărul exact al acestor angajaţi.

„Luni voi trimite Corpul de Control și la ISU la Dolj. În urma raportului, putem sesiza tot ce ține de o anchetă administrativă sau tot ce ține de Corpul de Control cu privire la aplicarea unor sancțiuni, a spus ministrul de Interne Marcel Vela la Antena.

Reclama

Pe de altă parte, Florea Constantin, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Oltenia al județului Dolj, a declarat că sunt multe situații în care atât soțul, cât și soția lucrează în instituție, potrivit stiripesurse.

„Cineva a pus o întrebare, iar IGSU a cerut un raport (în privința acestei situații, n.r.). Domnul ministru când a auzit, a zis că trimite Corpul de Control. Posibil să vină mâine, poimâine. Dacă vine, suntem aici şi-l aşteptăm. (…) Nu e o problemă. (…) Nu ştiam că e ăsta numărul de cadre, pentru că n-am avut o evidenţă. Păi dacă sunt soţ şi soţie, lucrează de15 ani, sunt cu şcoală militară, ce să le fac eu? Să-i duc să lucreze în alt judeţ?! Sunt multe situaţii de soţ-soţie. Unii lucrează împreună, alţii lucrează separat, pe alte activităţi, pe alte servicii (…) Grade de subordonare nu există în legătură directă”, a declarat col. Florea Constantin, adăugând că nu ştia că peste 100 cadre ISU au grade de rudenie între ele.

„Din câţi suntem încadraţi la toate subunităţile, în tot judeţul, sunt copii de cadre care au fost admişi la şcoală, au revenit după ce s-a terminat şcoala. Sunt în judeţ sau sunt şi în aceeaşi subunitate. Sigur că da. Din 2007-2008, când au fost încadrările, e posibil să fie, dar asta ştiu exact cei de la Resurse Umane. Nu ştiu dacă sunt o sută sau peste o sută de colegi care au copii sau fraţi sau alte legături de rudenie. Că alte legături nu ştiu cum le-au luat. Probabil sunt cu naşi, cu fini, cu moşi, nepoţi”, mai este precizat de Direcţia Resurse Umane ISU.

 

loading...
ReclamaReclama

Comentează știrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Comentarii

0 Comentarii