Mai multe informaţii au zguduit efectiv Jandarmeria Română, în urma unor declaraţii puternice venite din partea politicienilor. Principalul desemnat de reorganizarea Jandarmeriei, Bogdan Enescu, este acuzat de răpirea propriului fiu.

Reclamă

Fosta soție a colonelului Enescu, Mirela, are custodia fiului, însă Bogdan Enescu nu a  vrut să îi dea copilul, fiind acuzat de răpire, potrivit surselor.

„Informații cu privire la urmările divorțului se pare ”agitat” de fosta soție Mirela, cea care ar fi primit custodia fiului minor în anul 2016! Mai ales că informațiile vehiculate arată că actualul inspector general ar fi fost acuzat că nu ar fi respectat decizia judecătorească, refuzând pur și simplu să predea copilul! Astfel că până la iminenta acuză de răpire a propriului copil nu mai este decât un singur pas. Astfel că era imperios necesar ca și conducerea ministerului să verifice toate aceste informații, înainte de a face numirea. Barem pentru ca astfel să fie sigură că aceste eventuale vulnerabilități, dacă ele există, nu vor putea afecta activitatea colonelului Bogdan Enescu la vârful MAI…”, scrie Naţional,ro

Reclamă

Reorganizarea Jandarmeriei, motiv de controverse puternice

„Nu se poate vorbi de similitudine între IGJR și IGPFR deoarece nu au misiuni similare iar pe frontieră sunt doar 19 județe cu câteva zeci de localități, dintre care nu toate sunt pe graniță.Nu se poate invoca organizarea administrativă din 1968, chipurile depășită ca și motiv de restructurare. SUA are același număr de state și același mod de organizare administrativă de peste 200 de ani iar Franța de peste 150 de ani. Actuala organizare a Jandarmeriei Române este în conformitate cu Legea 550 în vigoare de peste 15 ani și a înlocuit una la care tocmai se dorește să se revină. Actuala formă de organizare este asemănătoare cu cea a instituțiilor similare din state cu o vastă experiență în domeniu ( Franța, Italia, Spania etc.) și apreciată în organismele internaționale din care face parte Jandarmeria Română (FIEP, FFE)”, spune Antonescu.

Național a mai precizat că și Jandarmeria Franceză a rămas uimită de această reorganizare a românilor: „Informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră arătând că importanți lideri ai Jandarmeriei Franceze, structura cu care IGJR derulează de ani buni o strânsă colaborare și-ar fi exprimat deja nedumerirea cu privire la ”reorganizarea” peste noapte a Jandarmeriei Române. Într-un mod care însă riscă evident să afecteze buna activitate a trupelor de intervenție abilitate să intervină în situațiile limită de tulburare gravă a ordinii publice”.