Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a făcut declarații sâmbătă, negând implicarea Gabrielei Firea și a lui Marius Budăi în scandalul azilelor pentru vârstnici, unde au fost raportate cazuri de exploatare și neglijare. Ciolacu a afirmat că aceste acuzații au fost parte a unui atac organizat, iar adevărul care a ieșit la iveală demonstrează neimplicarea fostului ministru al Familiei și a ministrului Muncii.

„Adevărul a ieșit la iveală: Gabriela Firea nu a avut nicio treabă cu azilele groazei. Marius Budăi nu a avut nicio treabă cu azilele groazei”, a declarat Ciolacu în cadrul unei întâlniri cu membri PSD din Argeș. Scandalul a avut un impact major asupra carierei politice a Gabrielei Firea și a lui Marius Budăi, care au fost nevoiți să demisioneze din funcțiile deținute după ce DIICOT a început investigații în urma unei anchete jurnalistice.

În plus, liderul social-democraților a menționat că una dintre calitățile sale principale este capacitatea de a aduce împreună persoane de valoare în echipa sa. Cu toate acestea, cazul azilelor groazei rămâne un subiect sensibil în politica românească, având în vedere investigațiile în curs și impactul pe care îl are asupra persoanelor vulnerabile implicate.