Premierul Marcel Ciolacu a exprimat sâmbătă convingerea că Mircea Geoană va intra în cursa pentru funcția de președinte al României, conform declarațiilor sale transmise de Agerpres. Ciolacu, într-un interviu acordat la Prima TV, a subliniat că este „ferm convins” că Geoană va alege să candideze, punctând totodată pe tema ipocriziei și a comunicării sincere în politica românească.

În cadrul aceluiași interviu, premierul și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu afirmațiile lui Geoană despre lipsa sprijinului României pentru ocuparea funcției de secretar general adjunct al NATO. „Cum să ajungi într-o asemenea funcție fără să fii susținut?”, s-a întrebat Ciolacu, criticând abordarea lui Geoană față de relația între România și NATO.

Ciolacu a rememorat, de asemenea, lipsa de comunicare cu Geoană în privința situației din Ucraina, o chestiune pe care o consideră atipică având în vedere poziția României geo-strategice. Premierul și-a exprimat surprinderea că nu a existat un dialog instituțional cu Geoană, în calitatea sa de secretar general adjunct al NATO, referitor la situația de securitate din regiune.