UPDATE

Partidul PSD s-a aflat în centrul unui nou scandal după ce baronul local Dumitru Buzatu a fost prins când lua mită. Președintele social-democraților a fost pus la zid de jurnaliști, care au fost curioși dacă el dă șpagă.

Președintele PSD a spus dacă dă sau nu șpagă

Marcel Ciolacu a călătorit recent la Deva, unde i-au fost adresate întrebări despre corupție și luarea de mită, în contextul scandalului cu Dumitru Buzatu.

Președintele PSD a transmis după ce baronul local a fost prins că are toleranță 0 față de cei care dau și încasează șpagă. Astfel, fostul președinte al Consiliului Județean a fost dat afară din rândul social-democraților.

În plus, Ciolacu a lansat și un apel public către populație. A spus că Guvernul nu poate lupta singur împotriva corupției, așa că este necesar ca fiecare român să se implice și să sesizeze autoritățile atunci când este cazul. Vizați sunt atât cei care iau șpagă, cât și cei care cer. 

Să vină să îi ia! Avem avertizorii publici, legea trecută, jalon în PNRR. Fac un apel la toată lumea: cui i se cer bani să sune la 112, să se ducă la procurori., a declarat ferm Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă el însuși obișnuiește să dea șpagă, liderul social-democraților a răspuns clar: nu este adeptul acestei practici.

Dumitru Buzatu rămâne în arest 30 de zile

Cât despre cel mai recent corupt din PSD, Dumitru Buzatu, magistrații s-au pronunțat în cazul lui. Avocatul său a cerut în fața Curții de Apel Iași plasarea sub control judiciar, însă judecătorii nu s-au lăsat convinși de argumentele prezentate.

Fostul baron PSD va rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost prin în flagrant de DNA. 1,2 milioane de lei a încasat Buzatu ca să deblocheze plățile către o firmă de construcții de drumuri. 

În fața procurorilor, fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui a spus că banii nu erau mită, ci economiile sale. S-a răzgândit apoi și a spus că suma reprezenta un împrumut pe care i-l solicitase lui Emil Savin.