Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că „e exclus” ca partidul pe care îl conduce să nu aibă un candidat la alegerile prezidențiale din această toamnă. El a adăugat, în cadrul unei intervenții la Antena 3, că partidul care iese pe primul loc la alegerile parlamentare trebuie să desemneze prim-ministrul în viitorul guvern.

„Nu sunt mulțumit nici după mandatul președintelui Băsescu, nici după mandatul președintelui Iohannis. Îmi doresc mai mult, îmi doresc normalitate, vreau un președinte care să înțeleagă că sunt cei mai importanți ani pentru dezvoltarea României, un președinte care să stea umăr la umăr cu premierul”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a subliniat că viitorul președinte al țării va trebui să acorde funcția de premier partidului care obține cel mai mare scor la alegerile parlamentare. El s-a arătat convins că PSD va avea „cel mai mare scor politic” la alegeri.

„Victoria este când îți arată românii care e viitoarea guvernare. România nu își permite instabilitate. Cine e pe primul loc va câștiga alegerile, sper că vom avea un nou președinte care să respecte Constituția și să dea mandatul de premier primului partid”, a subliniat liderul social-democrat.

În ceea ce privește viitorul colaborării dintre PSD și PNL, Ciolacu a menționat că a avut o înțelegere de „gentleman” cu prim-ministrul Nicolae Ciucă pentru a discuta în cadrul coaliției dacă cele două partide vor merge separat sau în alianță politică la alegerile parlamentare.