Marți, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul are pe ordinea de zi intenția de a impozita toate sumele de bani produse ilicit.

Astfel, acestea ar urma să se impoziteze cu 70% și, cel mai probabil, în concepția lui, așa se va acoperi gaura din bugetul României. Evident, această măsură a scandalizat populația.

Marcel Ciolacu a anunțat de marți că Guvernul este dispus să întoarcă foaia pentru a redresa bugetul României. Tocmai de aceea, prim-ministrul a declarat că acest sistem „bazat pe privilegii şi facilităţi fiscale” care a fost în vigoare în România nu mai poate continua așa, spre binele sectorului econimic.

„Ca premier eu sunt obligat să pun interesul României mai presus decât interesele unor grupuri nemulțumite că fac profituri nu de miliarde de euro, ci doar de sute de milioane de euro. Și există un interes vital, sp nu ajungem la stoparea fondurilor europene și a reformelor din PNRR”, a spus Ciolacu, potrivit G4Media.

Marcel Ciolacu, noi măsuri pentru a acoperi gaura din bugetul României. Prim-ministrul vrea să stoarcă de bani clasa mijlocie

Clasa de mijloc, bună de plată

Guvernul Ciolacu intenționează să stoarcă 6 milioane de lei pe an de la clasa de mijloc, micii întreprinzători, PFA, profesii liberale, independente. Cu alte cuvinte, cei care își plătesc taxele și impozitele și contribuțiile, fix așa cum spune legea, fără să practice evaziunea fiscală sau optimizarea fiscală.

Uită toată lumea, dar mai ales acești guvernanți, că Guvernul Ciucă a scutit de un miliard de euro taxă de solidaritate OMV Petrom. Și, cu două săptămâni înainte să plece, a acordat o concesiune pe încă 15 ani, o concesiune petrolieră aceluiași OMV, situație din care ar fi putut să obțină cu titlul de redevență alte 2-3 miliarde de euro pe an, de acum încolo.

La această situație „minunată” a participat și Iohannis și Ciolacu. Asta este social democrație?! Asta este stat de drept?! Asta este situație constituțională fără discriminare?!, sunt întrebări la care fiecare cetățean român știe răspunsul, răspuns care nu este deloc unul mulțumitor.