Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că românii nu ar trebui să se aștepte la introducerea de noi taxe după alegerile din acest an, ci mai degrabă la o reformă fiscală. Acesta a subliniat că reforma fiscală nu înseamnă automat mai multe taxe.

Întrebat la sediul central al Partidului Social Democrat (PSD) dacă va exista o creștere a taxelor după alegeri, Ciolacu a răspuns: „Va fi o reformă fiscală. O reformă fiscală nu înseamnă că vor fi introduse mai multe taxe. Eu ce am promis şi dumneavoastră şi românilor a fost faptul că o să fac digitalizarea ANAF după 30 și ceva de ani când nimeni nu a făcut-o. Avem, în afară de bază, 12 module deja în implementare cu companii de renume în acest domeniu şi momentan avem încasările pe care le-am aşteptat.”

Premierul a afirmat că a încurajat investiţiile, ceea ce a dus la un excedent bugetar pe ultima lună, dar a reiterat că nu s-au introdus noi taxe de când a preluat mandatul, în ciuda presiunii de a crește TVA.

„Cu adevărat am încurajat foarte mult investiţiile şi de aceea, chiar dacă a fost excedent pe ultima lună, încercăm să le ţinem într-un echilibru. Nu vorbim de noi taxe şi eu nu am mărit taxe nici după ce am luat mandatul de prim-ministru, cu toate că aveam un deficit lăsat de 6,8% şi era asumat unul de 5,7% şi am închis cu 5,6 – 5,5%. Am scos anumite excepţii”, a mai spus Ciolacu.

Premierul a adăugat că a fost sub o „presiune imensă” pentru a crește TVA, măsură pe care a refuzat-o categoric.