Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), a negat sâmbătă implicarea partiului sau a membrilor săi în scandalul azilelor de bătrâni, unde persoane vârstnice şi cu handicap erau tratate inuman. Într-o declaraţie adresată membrilor PSD din Argeş, Ciolacu a susținut că situația dezvăluită era o operațiune ‘clocită’ și ‘organizată’, menționând că ‘adevărul a ieșit la iveală: Gabriela Firea nu a avut nicio treabă cu azilele groazei’.

Scandalul azilelor de bătrâni a fost evidențiat printr-o anchetă jurnalistică, care a dezvăluit condițiile în care erau ținuți oamenii în mai multe azile din orașul Voluntari, implicarea unor apropiați ai Gabrielei Firea fiind scoasă la lumină. În urma acestor dezvăluiri, DIICOT a deschis un dosar penal și a efectuat percheziții, fapt ce a condus la demisiile lui Gabriela Firea din poziția de ministru al Familiei și a lui Marius Budăi, ministru al Muncii. Firea a luat decizia de a se suspenda și din funcțiile de conducere deținute în partid.

În contextul acestor evenimente, Ciolacu a afirmat că apărarea membrilor partidului său implică respingerea acuzațiilor și a subliniat importanța unității și cooperării în politică. ‘Trebuie să învățăm, fiindcă suntem oameni politici, trebuie să înțelegem că politica nu este balet, trebuie în schimb să ținem unii la alții’, a declarat Ciolacu, accentuând că a încercat întotdeauna să adune în echipă ‘tot ce este plusvaloare’.