Reclamă
Reclamă

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că este exclus pentru el, ca premier, să mute alegerile prezidențiale în decembrie. „Dacă vrem să mergem cu șmecherie, șmecheria se oprește la poarta Palatului Victoria. Guvernul reprezintă altceva decât șmecheriile și calculele unora electorale”, a afirmat Ciolacu.

Președintele PSD a fost întrebat după ședința conducerii PSD dacă este exclus pentru PSD ca data alegerilor prezidențiale să fie mutată în decembrie. „Este exclus pentru prim-ministrul Marcel Ciolacu. Eu nu pot să mă mai uit în ochii niciunui alt lider, președinte de partid din România, când eu am venit din funcția de prim-ministru, după o decizie luată în Coaliție, statutară și corectă, să vin să le spun românilor că în funcție de interesul unui partid sau altui partid, eu, prim-ministru Marcel Ciolacu, schimb data alegerilor. Ca să înțelegem de ce exclud această variantă”, a spus președintele PSD.

Marcel Ciolacu a precizat că a spus foarte clar că nu va ieși să anunțe comasarea alegerilor decât cu un calendar întreg al alegerilor din acest an, nu din funcția de președinte PSD, ci din funcția de premier. „Eu nu fac așa ceva, am vorbit un lucru foarte clar, ne-am asumat acest lucru. Dacă vrem să mergem cu șmecherie, șmecheria se oprește la poarta Palatului Victoria. Guvernul României reprezintă altceva decât șmecheriile și interesele și calculele unora, electorale. Guvernul României e Guvernul României, indiferent din ce partid faci parte”, a mai spus acesta.

Reclamă

Întrebat dacă se referă la PNL, Ciolacu a spus că se referă la statul român și la a fi corect. „Dacă vrei respect de la români, trebuie să arăți respect”, a completat Ciolacu.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro