Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit într-o emisiune TV despre relația pe care o are cu președintele României, Klaus Iohannis. 

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a vorbit la B1 TV despre relația pe care o are cu președintele țării, Klaus Iohannis. Politicianul a spus că această coaliție de stânga și de dreapta poate să aducă România la o normalitate și un respect constituțional. 

Cu toate acestea, cu un soi de aroganță, Marcel Ciolacu a declarat că nu va uita vreodată faptul că președintele Klaus Iohannis s-a implicat în campaniile electorale pentru PNL. Cu toate acestea, social-democratul a spus că îl iartă pe șeful statului, fiindcă este creștin. 

Ciolacu, atac la președintele Klaus Iohannis

De asemenea, Ciolacu a vorbit și despre alegerile prezidențiale care vor avea loc în 2024. Acesta nu a exclud varianta ca PSD să îl susțină pe Mircea Geoană la alegerile prezidențiale din 2024.  

„Până acum decidea o mână mică, doar liderii partidului. Acum nu mai decis ei, ci decide teritoriul, fiecare primar, viceprimar, etc”, a declarat politicianul. 

Întrebat dacă el ar putea fi candidatul PSD-ului la alegerile prezidențiale, Ciolacu a spus că nu există o astfel de decizia în acest moment. Discuția că președintele partidului e de drept candidat a fost închisă. Marcel Ciolacu recunoaște că pentru el aceasta este o provocare mult prea mare și nu ar accepta să candideze. 

Marcel Ciolacu îl pune la zid pe Klaus Iohannis: Îl iert, dar nu îl uit! Cu ce l-a supărat președintele țării
Social media

Ciolacu nu vrea să candideze la alegerile prezidențiale

Din cele spuse de liderul social-democrat, preferă să trateze lucrurile cu calm, așa cum vin. Mai exact, el ar putea fi premier anul viitor, ceea ce el consideră că este o provocare imensă. Așadar, Ciolacu a precizat că 99,9% nu va candida la alegerile prezidențiale. 

În ceea ce privește alegerile prezidențiale din trecut, Marcel Ciolacu spune că formațiunea pe care o conduce ar fi câștigat președinția țării. Reamintim că la ultimele alegeri prezidențiale candidatul PSD-ului a fost Viorica Dăncilă. 

Acum, analiștii politici susțin că aud „prin piață” că la Cotroceni se vorbește despre un candidat comun la alegerile prezidențiale. Mai clar, atât la alegerile parlamentare, cât și la alegerile prezidențiale, PSD și PNL să susțină aceiași oameni.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.