Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a mers în vizită la cei doi pompieri români internați la Spitalul militar „Regina Astrid” din Bruxelles, în urma exploziilor de la Crevedia. În cadrul vizitei, oficialul a discutat cu pompierii răniți, familiile acestora și conducerea spitalului.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu le-a transmis pompierilor răniți urări de sănătate și a exprimat bucuria sa în legătură cu evoluția favorabilă a stării de sănătate a unuia dintre ei, un tânăr de 22 de ani. Tânărul a fost detubat și urmează să fie transferat din secția de terapie intensivă. Ciolacu a avut o discuție cu el și l-a încurajat să treacă peste această tragedie. De asemenea, premierul a discutat cu soția celuilalt pompier și a oferit sprijinul Guvernului pentru ambele familii. El le-a dorit pompierilor răniți multă sănătate și i-a asigurat că îi așteaptă cu bine acasă.

Sprijin pentru pompierii răniți și familiile lor

Marcel Ciolacu a discutat și cu rudele care îi însoțesc pe pompierii răniți, asigurându-le de suportul Guvernului în vederea primirii celor mai bune îngrijiri medicale. De asemenea, familiile vor primi sprijin, inclusiv financiar, pentru a le fi alături în timpul tratamentului.

Marcel Ciolacu i-a vizitat pe pompierii români internați în Belgia. Mesajul transmis de premierul României

Premierul a avut o întâlnire cu medicii și conducerea Spitalului militar „Regina Astrid” din Bruxelles. El a exprimat recunoștința sa profundă față de întreaga echipă medicală pentru răspunsul rapid și profesionalismul de care au dat dovadă în îngrijirea pacienților români. Ciolacu a subliniat că România apreciază enorm sprijinul oferit și este recunoscătoare pentru tratamentul exemplar acordat pacienților săi.

Pe lângă vizita la spital, premierul României se întâlnește și cu oficialii europeni în cadrul vizitei sale la Bruxelles.

Guvernul menționează că 12 pacienți cu arsuri grave, cu suprafețe corporale afectate între 10% și 80%, sunt tratați în spitale din străinătate. Aceștia primesc îngrijiri medicale în Belgia (2 pacienți), Italia (2 pacienți), Austria (3 pacienți), Germania (4 pacienți) și Norvegia (1 pacient).

Potrivit deciziilor luate în ședința de Guvern din 31 august 2023, pacienții tratați în străinătate și cei tratați în spitalele din România pot fi însoțiți de membri ai familiei lor. De asemenea, familiile vor primi sprijin financiar pentru a fi alături de răniți pe durata spitalizării.