După ce Klaus Iohannis a declarat că Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru, Marcel Ciolacu a declarat că nu vor vota nici un premier de la PNL, dar nici nu vor propune pentru funcția de la Palatul Victoria persoane din PSD.

”Era normal să se întâmple acest lucru, există o hotărâre a Curţii Constituţionale care era evidentă, cu motivare sau fără motivare.  În principal, îmi menţin punctul de vedere de a nu merge cu nicio variantă, mai ales că preşedintele s-a antepronunţat, că nu ia în considerare nicio propunere venită din partea PSD. Nu vom susține niciun premier de la PNL. Așteptăm să vedem ce iese de la Cotroceni. Trebuie un guvern de specialiști, până la alegeri, de tehnocrați. Am făcut propunerea cu Remus Pricopie, nu a fost acceptată.

S-a intrat în legalitate, s-a respectat decizia CCR, mergem mai departe. Dacă în spatele lui Ciucă se ascund cei din PNL, categoric nu vom vota. Am o părere foarte bună despre domnul general Ciucă.

Dacă nu se creează o majoritate, se ajunge la anticipate. PSD nu se teme de aceste alegeri, e pregătit. Decontează această situaţie cine a creat-o. După ce Guvernul Orban a fost îndepărtat cu 261 de voturi, PSD şi Pro România au fost cu o propunere (de premier – n.r.). A fost declinată. Din acel moment, responsabilitatea este a PNL şi a preşedintelui ţării. Lucrurile sunt foarte evidente. PSD nu a creat această criză, ci cel care a refuzat un premier care ar fi trecut și ar fi creat o majoritate. E atributul președintelui să desemneze un premier. Ar fi trebuit să participăm la o mascaradă, luni, când niciun parlamentar nu a anunțat că va vota acel guvern. Dacă decizia CCR ar fi fost că domnul Orban a fost corect desemnat, am fi intrat în sală, la ședință.”, a declarat Marcel Ciolacu.