Marcel Ciolacu a declarat că liderul AUR, George Simion, se solicită singur la Parchet și se autodenunță, „poate, poate l-o întreba cineva de sănătate”. Președintele PSD a amintit de un banc la radio Erevan pentru a ilustra situația, spunând că, la fel ca Ceaușescu, Simion „stă în stradă și în fața Parchetului, cere să fie audiat, el neavând nicio calitate și necăutându-l nimeni”.

„Stau și mă uit de două zile la abordarea unui om politic la televizor care singur se solicită la Parchet, singur își face autodenunțuri, poate poate cineva l-o întreba de sănătate, ca să creeze și el o emoție înainte de alegeri. Mi-aduc aminte și cred că știți bancul pe timpul lui Ceaușescu, când întreabă la radio Erevan – «domnule, tovarășul Ceaușescu a fost ilegalist?» Răspunsul era la radio Erevan – «tovarășul Ceaușescu a fost semiilegalist. Adică cum? El se pitea, dar nu îl căuta nimeni». În aceeași paradigmă e domnul Simion acum. El stă în stradă și în fața Parchetului, cere să fie audiat, el neavând nicio calitate și necăutându-l nimeni. Exact bancul cu radio Erevan”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, într-un interviu acordat postului România TV realizat la volanul mașinii sale.

Chestionat dacă i se pare că George Simion este cel mai mare rău al României, liderul PSD a răspuns: „Nu. Dar România nu mai are nevoie de acest circ”.

Președintele AUR, George Simion, a venit vineri la sediul Parchetului General și solicită să fie audiat de către procurorul de caz în dosarul privind posibila falsificare a semnăturilor pentru Silvestru Șoșoacă. Reprezentanții Parchetului General au precizat că „în cauza penală care face obiectul comunicatului de presă din data de 5 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală nu a dispus citarea persoanei în cauză”.

Simion transmite live pe pagina sa de Facebook din interiorul clădirii Parchetului și a adus cu el o pereche de cătușe, întrebând „Ce fac? Mă leg singur? Îmi pun singur cătușele”. Acesta a amenințat că, dacă nu este audiat, va intra în greva foamei.

Simion a fost scos vineri seara din holul clădirii Parchetului General de către jandarmi. După ce a fost scos din instituție, el a anunțat că nu va pleca și va organiza un mare protest în fața sediului PÎCCJ, acuzând forțele de ordine de abuz.

Președintele AUR, George Simion, este vizat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) după ce ar fi instigat membri ai formațiunii să falsifice listele de susținători necesare pentru depunerea candidaturii, ca independent, la alegerile europarlamentare de către Silvestru Șoșoacă, soțul senatorului Diana Șoșoacă.