Reclamă
Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va organiza consultări cu partidele parlamentare pentru a stabili calendarul alegerilor prezidențiale din 2024. Consultările vor avea loc la Palatul Victoria, iar din partea Guvernului vor participa premierul Marcel Ciolacu, viceprim-ministrul Marian Neacșu și ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, nu va fi prezent la negocieri, însă din partea liberalilor va participa la discuții ministrul de Interne, Cătălin Predoiu. Potrivit declarației oficiale, „Având în vedere intenția Guvernului de a finaliza calendarul electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare -2024, luni, 1 iulie, vor avea loc consultări cu partidele politice, la Palatul Victoria, după următorul program”.

Consultările se vor desfășura pe parcursul a două zile, luni și marți, pe 1 și 2 iulie, și vor implica toate partidele politice. La orele 13:00, conducerea PNL va redeschide discuțiile despre calendarul alegerilor în cadrul unei ședințe a Biroului Politic Național. Celelalte partide parlamentare au confirmat prezența la aceste consultări.

Reclamă

Aceste discuții au loc într-un context tensionat, deoarece PSD și PNL nu au reușit să ajungă la un acord comun în privința calendarului alegerilor. Inițial, data propusă pentru primul tur al alegerilor prezidențiale era 15 septembrie. Totuși, liberalii au exprimat recent dorința ca alegerile să se desfășoare la finalul anului, în luna noiembrie.

Recapitulând, premierul Marcel Ciolacu, alături de viceprim-ministrul Marian Neacșu și ministrul de Interne Cătălin Predoiu, vor avea întâlniri luni și marți cu partidele parlamentare pentru a stabili calendarul alegerilor prezidențiale din 2024. PNL va fi reprezentat în aceste discuții de Cătălin Predoiu, în absența liderului Nicolae Ciucă. Consultările au fost necesare după ce PSD și PNL nu au reușit să se pună de acord asupra datei alegerilor prezidențiale.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro