Reacțiile din partea politicienilor români curg valuri după eșecul de joi de la Bruxelles pentru aderarea României în Schengen. Marcel Ciolacu, președintele PSD, spune că Austria a votat împotriva noastră pentru Rusia.
Soarta României a fost decisă miercuri, în cadrul Consiliului JAI de la Bruxelles. Statele membre Schengen au votat aderarea României, Bulgariei și Croației, iar ziua s-a încheiat cu un eșec de proporții pentru români și vecinii noștri de peste Dunăre.
Susținerea covârșitoare a celorlalte state europene nu a însemnat nimic în fața opoziției clare a Austriei, care și-a schimbat poziția față de România cu doar 2 zile înainte de vot. Un vot dat cu aroganță de ministrul de interne austriac, Gerhard Karner.
În timp ce majoritatea oficialilor români, printre care Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă, spun că nu înțeleg acest refuz, Marcel Ciolacu face dezvăluiri șocante. Totul nu ar fi decât o dovadă a apropierii dintre Austria și Federația Rusă.
Opoziţia nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Unitatea şi stabilitatea europeană au primit astăzi o lovitură dură din partea unui stat care a ales ca, în vremuri grele, să-şi abandoneze camarazii europeni şi să servească – în schimb – intereselor Rusiei. Este clar că Austria s-a decuplat de Europa., a declarat Marcel Ciolacu, într-o postare pe contul său personal de Facebook.
Iar președintele PSD nu s-a oprit aici cu dezvăluirile din culisele politice europene. Acest refuz al Austriei ar atrage și consecințe grave. Ciolacu nu a detaliat însă această ultimă parte de declarației sale.
Austria, acuzată că joacă după cum cântă Kremlinul
Refuzul categoric al Vienei pentru aderarea României la Schengen și acuzațiile false aduse în ultimele zile au atras asupra Austriei acuzații deosebit de grave. Oficialii austrieci sunt considerați apropiați ai Federației Ruse, care ar avea încă o influență puternică asupra lor.
Iar această apropiere este dovedită de lista lungă de aleși din Austria, care întâmplător sau nu, au avut și legături apropiate cu Rusia.
Printre aceștia se numără Christian Kern șef de guvern între 2016-2017, care face parte din consiliul de supraveghere al căilor ferate de stat ruse, RZD sau Fostul vice-cancelar de extrema dreaptă, Hans-Christian Strache, nevoit să renunțe la funcția sa după ce în spațiul public au apărut dovezi că lua mită de la ruși pentru diferite favoruri.