Liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a făcut un anunț de ultimă oră! Va fi cutremur total pe scena politică românească. 

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre rotația premierilor care ar trebui să aibă loc anul acesta. Dacă în acest moment România are un prim-ministru liberal, în următoarele luni lucrurile se vor schimba la Guvern. Premier va fi un politician din partea social-democraților, cel mai probabil chiar Ciolacu. 

Președintele Camerei Deputaților a explicat că această rotație va avea loc, cel mai probabil, la finalul lunii mai. În ceea ce îl privește pe actualul premier, Nicolae Ciucă, liderul PSD spune despre acesta că este un om de onoare și că va respecta acordul politic dintre PNL și PSD. Cu toate acestea, liderul social-democrat nu exclude varianta alegerilor anticipate. 

Când va avea loc rotația premierilor

Ciolacu a spus că rotația premierilor va avea loc undeva în jurul datei 23 sau 25 mai, așa cum prevede acordul politic între cele două formațiuni. Liderul PSD a precizat că după ce va avea loc această schimbare, partidul pe care îl conduce va veni cu un program de guvernare. 

Chiar dacă Ciolacu este convins că Nicolae Ciucă va respecta acordul politic, nu s-a temut să vorbească despre alegerile anticipate, în cazul în care rotația nu va avea loc. 

Marcel Ciolacu, anunțul care zguduie scena politică din România! Liderul PSD vorbește despre alegeri anticipate

Marcel Ciolacu a vorbit despre alegerile anticipate

„Domnul prim-ministru Nicolae Ciucă e un om de onoare. E militar și general și sunt ferm convins că nu sunt probleme. Atributul desemnării primului-ministru este al președintele României, conform Constituției. Dacă nu se dorește, cu toate că nu sunt un mare fan al alegerilor anticipate, cred că aceea ar fi direcția”, a precizat Ciolacu, la RTV.

Marcel Ciolacu a mai spus că ar fi păcat dacă s-ar întâmpla acest lucru fiindcă, prin intrarea PSD la guvernare, s-a adus o stabilitate politică pentru toți factorii decidenți din statul român, după o guvernare liberală.  Oficialul reamintește că luni de zile s-a vorbit despre funcții și despre cum se împart ele în fosta guvernare.

El informează că alături de Nicolae Ciucă a creat o coaliție pe alte principii, nu pe goana după funcții, amintind de provocările care au avut loc în ultima perioadă în lume și în România.

„Vreți să vă reamintesc că luni de zile s-a vorbit despre funcții și cum se împart ele? Atât eu, cât și Nicolae Ciucă, am creat o coaliție pe alte principii și e evident, mai ales în fața a ce provocări au fost cu aceste crize suprapuse, că a existat o eficiență guvernamentală”, a completat Marcel Ciolacu. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.