Reclamă
Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat modificări la sistemele e-Factura, e-Transport şi e-TVA și i-a cerut ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, să le explice public. Declarația, făcută în debutul ședinței de guvern, vine după criticile primite de la oamenii de afaceri și economiști, care au reclamat faptul că proiectul a fost pus în dezbatere publică mai mult de formă și că nici ei nu au înțeles pe deplin cum funcționează e-TVA.

„Începem astăzi cu cel mai aşteptat punct de pe ordinea de zi, modificările privitoare la e-Factura, e-Transport şi e-TVA. Vreau să fiu cât se poate de clar: digitalizarea sistemelor statului nu înseamnă mai multă birocraţie şi mai multe probleme administrative pentru mediul de afaceri. Dimpotrivă, digitalizarea trebuie să fie un ajutor pentru economie. Digitalizare înseamnă simplificare pentru firme şi combaterea evaziunii fiscale pentru stat”, a spus Ciolacu.

„De aceea, domnule ministru Boloș, orice proiect trebuie discutat mai întâi cu cei vizați. Înțeleg că v-ați consultat până la urmă cu experții contabili și cu mediul de afaceri și veniți astăzi cu o serie de modificări care țin cont de realitate. Vă rog, după ședința de Guvern, să explicați în detaliu cum ați corectat acest act normativ”, a i-a spus premierul ministrului de Finanțe.

Reclamă

După numeroasele critici primite, Ministerul Finanțelor a anunțat că acest program va fi modificat. Boloș a spus că în urma ședinței de lucru cu reprezentanții Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România s-a convenit abrogarea prevederilor referitoare la nota de justificare privind diferențele de TVA și prorogarea termenului de intrare în vigoare pentru notele de diferențe TVA. În plus, s-a decis prelungirea termenului pentru notificarea de conformare pentru diferențele de TVA până la data de 25 a lunii următoare pentru luna precedentă și revizuirea cuantumului amenzilor.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro