Reclamă
Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, sâmbătă, că în cadrul coaliției s-a stabilit calendarul alegerilor prezidențiale și că PSD și PNL vor avea candidaturi separate. Ciolacu a afirmat că românii doresc să își aleagă direct președintele României.

„Un tango în doi. Momentan am stabilit un calendar și faptul că avem candidaturi separate. Cred că toate deciziile se iau după ce vedem votul românilor. În funcție de votul românilor vedem cum continuăm, dar până atunci, părerea mea, nu are rost să avem vreo discuție”, a declarat Marcel Ciolacu.

Despre prezența la vot de 1 Decembrie, Ciolacu a răspuns că nu va fi scăzută deoarece nu va fi minivacanță. „Nu, sunt ferm convins, la fel cum a fost și la europarlamentare și la locale, va fi o prezență mare la vot, fiindcă românii doresc să își stabilească singuri destinul. Nu e o minivacanță pentru că dacă era o minivacanță, dacă aveam o punte, categoric am fi evitat să fie alegeri pe 1 Decembrie, pentru că atunci, cu adevărat, dacă era o punte pe data de joi era vineri liberă, joi după-amiază, atunci românii ar fi plecat în vacanță. De această dată 1 Decembrie și Sfântul Andrei pe 30 noiembrie au căzut sâmbăta și duminica. E o zi de sărbătoare și iertați-mă, alegem forumul cel mai important al unei societăți democratice, respectiv Parlamentul României. Românii vor să-și aleagă direct Președintele României și votul să fie foarte clar între președinte și Parlament”, a adăugat Ciolacu.

Reclamă

Președintele PSD a explicat că în Biroul Permanent al PSD vor discuta despre candidaturi. „Vom vedea. Urmează să fac împreună cu colegii mei din Biroul Permanent al Partidului Social Democrat un calendar. Cu certitudine vom începe cu Consiliul Politic Național, unde vom face regulile pentru candidații atât la partid cât și pentru funcția de președinte, deoarece mandatul meu și al colegilor mei expiră pe data de 24 august. Conform legii partidelor, trebuie să avem alegeri astfel încât viitorul președinte să poată legal semna documentele ca și președinte al partidului. Repet, procedural, întâi avem un birou permanent, un consiliu politic național, stabilim data congresului și de aici cum se va candida pentru funcția de președinte, cum se fac înscrierile, care sunt regulile, dacă e nevoie să ai susținere, dacă acceptă partidul un independent sau nu acceptă toate aceste lucruri. Eu vreau împreună, colegii mei să luăm deciziile, având toate datele”, a mai spus Ciolacu.

Întrebat ce s-a schimbat din data de 13 februarie când spunea că PSD nu va susține un independent la alegerile prezidențiale, Ciolacu a spus că Mircea Geoană nu este independent. „Păi nu s-a schimbat nimic. Dacă vă referiți la domnul Geoană, de exemplu, dânsul, din punctul meu de vedere, nu este independent”, a concluzionat Ciolacu.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro