Într-o declarație recentă la Prima TV, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că Cristian Popescu Piedone nu mai are nicio posibilitate să câștige funcția de primar general al Capitalei, indicându-l pe Nicușor Dan, actualul primar, și pe Gabriela Firea ca fiind principalii candidați. Ciolacu a explicat că, din perspectivele actuale, „domnul Nicuşor Dan, fiind şi primar în funcţie, este pe primul loc. Pe locul doi este Gabriela Firea, fiindcă converteşte foarte mult din voturile partidului, aproape 90% în acest moment și pe locul 3 a trecut domnul Piedone”.

Marcel Ciolacu a menționat că nu a existat nicio negociere sau discuție directă cu Piedone în acest sens, subliniind că fiecare candidat își asumă propriile decizii. Totodată, a evidențiat că Gabriela Firea ar fi, în opinia sa, „cel mai bun candidat în acest moment pentru primăria Capitalei”, deși statisticile îl arată pe Nicușor Dan ca fiind favorit.

Premierul și-a exprimat și anumite amintiri personale legate de Cristian Popescu Piedone, rememorând perioada în care îl cunoscuse și legăturile de prietenie dintre acesta și fratele său mai mare. „Îl cunosc pe Piedone de prin anul 1992 , 1994, 1996. El a fost şi este, cred că nu s-au mai văzut de foarte mulţi ani, cu fratele meu mai mare, cu Mihai, erau prieteni în acea perioadă”, a relatat Ciolacu, adăugând detalii despre cunoștința sa cu familia lui Piedone și parcursul politic al fiului acestuia.