Reclamă
Reclamă

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, după ședința conducerii PSD de la Sâmbăta de Sus, că nu va candida la funcția de președinte din partea PSD în luna decembrie. „Eu am anunțat foarte clar că în luna decembrie nu voi candida la funcția de președinte, din partea PSD”, a afirmat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai anunțat că, la începutul lunii iulie, PSD va organiza un congres pentru alegerea prezidențiabilului partidului. „La începutul lunii iulie, PSD va avea un congres de alegere a prezidențiabilului”, a declarat liderul PSD.

Întrebat dacă există și alte variante de candidat din partea PSD la alegerile prezidențiale, dacă acestea nu vor avea loc în luna septembrie, Ciolacu a răspuns: „Întotdeauna sunt mai multe variante, important este ca eu și colegii mei să luăm decizia cea mai bună”.

Reclamă

Cu privire la o posibilă susținere a unei candidaturi a lui Mircea Geoană din partea PSD, Marcel Ciolacu a spus: „Nu a fost discutată în interiorul partidului până în acest moment și nici eu, personal, nu am avut o discuție, de câțiva ani, cu domnul Mircea Geoană, pentru o astfel de eventualitate. Este normal să nu am ce să răspund la această întrebare”. În plus, Ciolacu a subliniat că: „Eu cred că în primul rând ar trebui să am o discuție cu Mircea Geoană. Și nu eu, ci împreună cu colegii mei”.

Președintele PSD a mai declarat că Mircea Geoană nu este din afara partidului: „Domnul Geoană nu e din afara partidului, a fost președintele PSD, cred că cel mai longeviv până la mine, președinte al PSD”.

Anterior, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, declarat că PSD va avea candidat la funcția prezidențială, un membru al PSD și a exclus posibilitatea susținerii unei candidaturi a lui Mircea Geoană.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat, joia trecută, că până la finalul lunii iulie va fi organizat un congres al partidului pentru a stabili candidatul la alegerile prezidențiale.

Surse politice din Coaliție au declarat pentru HotNews.ro că există șanse reduse ca PSD și PNL să susțină un candidat comun la alegerile prezidențiale. Cu toate acestea, au mai rămas doar două luni până la startul campaniei electorale pentru alegerea președintelui României, iar Mircea Geoană și Nicolae Ciucă și-au început deja campaniile electorale neoficiale. Pe rețelele sociale au apărut pagini precum „Mircea Geoană președinte”, promovându-l ca un posibil candidat independent, în timp ce Nicolae Ciucă și-a afișat intenția de a candida în campaniile recente pentru alegerile locale și europarlamentare.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro