Reclamă
Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu a dezvăluit măsurile fiscale pe care Guvernul le va implementa și care vor duce la pierderea locurilor de muncă în anumite instituții de stat. Cu toate acestea, el a subliniat că nu dorește să înlocuiască pe nimeni cu altcineva, ci să optimizeze eficiența și să reducă cheltuielile.

Premierul a explicat că intenționează să reducă numărul de ordonatori de credite, deoarece există un număr prea mare de aceștia în prezent. El a propus ca șefii de birouri să preia funcții de execuție pentru a eficientiza procesul.

Această măsură ar permite și unificarea achizițiilor și cheltuielilor, evitând discrepanțele semnificative între prețurile produselor achiziționate de diferite instituții.

Descentralizarea și eliminarea corupției

Premierul a subliniat importanța descentralizării și eliminării corupției în administrația publică. Fiecare ministru și primar va avea libertatea de a decide o nouă organigramă și o nouă organizare.

Reclamă

De exemplu, domnul ministru Grindeanu va propune o reorganizare a Ministerului Transporturilor, eliminând cele 53 de autorități existente în prezent. Aceste măsuri sunt necesare pentru a asigura o eficiență sporită și o administrare mai bună a resurselor.

Marcel Ciolacu a spus clar! Premierul anunță concedieri masive în România. Angajații care își vor pierde locul de muncă

Impactul asupra șomajului

Premierul a menționat că România se confruntă cu o rată scăzută a șomajului, între 1% și 2%, în ciuda faptului că mulți români au plecat în străinătate în ultimii ani. El a subliniat că nu este o problemă dacă unii oameni își pierd locurile de muncă în sectorul public, deoarece există și o viață activă în sectorul privat.

În plus, el a menționat că a lucrat și în sectorul privat și nu a întâmpinat probleme. Cu toate acestea, premierul a subliniat că fiecare trebuie să se reorganizeze și să găsească alte căi pentru a-și păstra locurile de muncă, deoarece sistemul bugetar actual este învechit și nu mai este sustenabil.

Reducerea numărului de posturi la nivelul administrațiilor locale

Ca parte a măsurilor fiscale adoptate recent, guvernanții au decis să reducă cu 10% numărul de posturi în administrațiile locale, primării și Consilii Județene. Această decizie are scopul de a eficientiza și optimiza cheltuielile la nivelul acestor instituții, conform Antena 3.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro