Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre majorarea pensiilor din România.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că este normal să se mărească pensiile, mai ales în această perioadă de criză. Oficialul susține că statul nu îi poate lăsa de izbeliște pe cei cu venituri mici și pe pensionari. De asemenea, acesta precizează că nu este o pomană, ci un drept al acestor persoane, să nu ducă în spate singuri toată această perioadă complicată.

Marcel Ciolacu, despre creșterea pensiilor: Nu este o pomană, este un drept

Totuși, liderul social-democrat ține să menționeze că țara noastră nu este singura a tot ceea ce se întâmplă acum în lume, și nici în UE. Ciolacu dă exemplul Germaniei, care a mărit pensiile deja, fără ca politicienii să discute despre asta luni de zile.

„Este normal să se mărească pensiile, pentru că nu putem lăsa pe cei cu veniturile mici şi pe pensionari, şi repet, nu este o pomană, este un drept al dânşilor, să ducă în spinare toată această perioadă complicată nu numai pentru România. Ieri am fost în Republica Moldova, unde inflaţia este de aproape 30%, deci lucrurile sunt şi mai complicate”, a precizat Ciolacu.

Colaj Substantial

Liderul formațiunii aflată la guvernare mai spune că va anunța oamenii atunci când vor lua această decizie în coaliție. El reamintește că în ultimele șase luni au fost luate trei pachete economico-sociale pentru ajutorul românilor aflați în impas. Iar aceste măsuri sociale au avut un efect benefic, spune Ciolacu. România a avut cea mai mare creștere a economiei pe primul trimestru din UE.

Marcel Ciolacu, despre taxa de solidaritate: Îmi mențin părerea

Chiar dacă deciziile luate în coaliție și apoi în Guvern au efectul scontat, acestea nu sunt suficiente. Întrebat dacă mai dorește introducerea taxei de solidaritate, social-democratul a explicat că o astfel de taxă există și în Germania și că nu și-a schimbat părerea. Totuși, oficialul a precizat că nu se știe sigur dacă această taxă va fi introdusă.

 „E o normalitate ca în interiorul coaliţiei să avem opinii diferite (…) Îmi menţin părerea, cel puţin la taxa de solidaritate, că ar fi oportună. Nu ştiu dacă vom decide în coaliţie să o introducem (…) Nu am inventat-o eu, Marcel Ciolacu, sau echipele PSD, dimpotrivă, noi am încercat să vedem cum o putem uniformiza legislativ (…) Există şi în Germania”, încheie liderul PSD.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.