Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a cerut bani Guvernului pentru a rezolva problema termoficării. Liderul PSD a reacționat dur. 

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat dur după ce primarul Nicușor Dan l-a rugat să vorbească cu ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, pentru a oferi bani PMB. Cu banii pe care îi dorește de la Guvern, Nicușor Dan vrea să plătească datoria restantă pentru Termoenergetica.  

În urma acestei solicitări a edilului, liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a reacționat extrem de dur. Liderul PSD a spus că cel mai bine ar fi ca Nicușor Dan să își dea demisia și să îi lase pe bucureșteni să își găsească un viceprimar potrivit. În opinia lui, Nicușor Dan nu are capacitatea de a conduce administrativ Capitala României. 

Marcel Ciolacu l-a criticat pe Nicușor Dan că s-a interesat de căldura bucureștenilor în luna noiembrie, cu o lună înainte de intrarea în iarnă.  

„Să sune Ciolacu. E o incoerenţă, are excedent în septembrie de 200 de milioane de lei şi cere ajutor la guvern. O să avem discuţia în coaliţie, dacă premierul doreşte să aibă această discuţie, nu e în atribuţiile mele”, a spus Ciolacu. 

Ciolacu, despre Nicușor Dan: Nu are capacitatea de a conduce Capitala

Ciolacu a continuat spunând că Nicușor Dan ar trebui să demisioneze. Mai mult decât atât, el le recomandă partenerilor din coaliție să recunoască faptul că au greșit atunci când l-au susținut pe Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei. 

„Din punctul meu de vedere, îmi menţin părerea, cel mai bine este să îşi dea demisia, să lase bucureştenii să găsească un viceprimar. Nu are capacitatea de a conduce administrativ Capitala României, nu are ştiinţa necesară”, a declarat Ciolacu, la Antena 3.

Marcel Ciolacu a dat de pământ cu Nicușor Dan: Să își dea demisia! Cu ce l-a supărat edilul pe liderul PSD

Nicușor Dan cere bani de la Guvern

Reacția lui Marcel Ciolacu vine după ce, joia trecută, Nicușor Dan l-a rugat pe liderul PSD să discute cu ministrul de Finanțe, Adrian Câciu. Edilul spunea că ar trebui să fie găsită o soluție în ceea ce privește datoria pe care compania Termoenergetica o are față de Elcen, în valoare de 600 de milioane. Dan a explicat că a discutat deja cu reprezentanți ai Guvernului pe această temă, însă nu au fost și reprezentanți ai Ministerului de Finanțe. 

Nicușor Dan spune că pentru a rezolva situația căldurii în Capitală este nevoie de ajutor de la Guvern. Oficialul a declarat că orașul are tot atâtea apartamente cât au toate celelalte unități administrativ teritoriale din România: 550.000. El acuză că pentru Capitală ajutorul de la Guvern a fost de 15 milioane, iar pentru celelalte orașe a fost de 800 de milioane. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.