Vești bune pentru toți românii! Iată ce anunț important a făcut liderul PSD, Marcel Ciolacu. 

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a vorbit pentru prima dată despre scăderea prețurilor alimentelor. Anul 2022 a fost un an de foc pentru toată Europa, însă pe români i-a pus la pământ, din cauza salariilor mici pe care le primesc. 

Din cauza crizei sanitare provocate de pandemia de coronavirus, de războiul care are loc la graniță și de seceta cumplită care s-a înregistrat în România, prețurile au crescut enorm. În tot acest timp, salariile au rămas la același nivel, adică extrem de mici. Banii au început să se ducă foarte repede, iar românii au ajuns la capătul răbdărilor. 

Prețul alimentelor va scădea

Se pare că Marcel Ciolacu are o veste bună pentru cetățeni. Prețul alimentelor va scădea, după ce va intra în vigoare noua Ordonanță de Urgență din energie. Conform liderului social-democraților, nimeni nu va plăti mai mult de 1,3 k/Wh, fiindcă statul va compensa. 

Marcel Ciolacu a făcut aceste declarații după ce coaliția de guvernare a ajuns la o concluzie în ceea ce privește plafonarea și compensarea prețurilor la energia electrică. Așadar, politicienii au decis ca pragul pentru consumatorii casnici, pentru un consum lunar de sub 100 de kWh și un consum lunar situat între 100 și 255 kWh să rămână la fel cum era până acum, adică 0,68 de lei/ kWh și, respectiv, de 0,80 kWh. 

Marcel Ciolacu a aruncat bomba dimineții! Se întâmplă de la 1 ianuarie 2023: Mai mulți bani în buzunarele românilor!

O altă decizie pe care au luat-o a fost să majoreze suma pentru consumul lunar care depășește 255 kWh. Așadar, românii care vor avea un consum care va depăși acest număr, vor plăti 1,3 lei/ kWh.  

Marcel Ciolacu: Guvernanții vor avea grijă de români

De asemenea, liderul social-democrat a mai vorbit și despre majorările pensiilor. El a explicat că nu este de acord ca o pensie de 1.800 de lei să crească cu 270 de lei, în condițiile în care o pensie de 18.000 de lei să se majoreze cu 2.700 de lei. 

În final, Marcel Ciolacu a promis că politicienii aflați la guvernare vor avea grijă ca toți românii să treacă peste această perioadă complicată, fără a depune eforturi foarte mari. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.