Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a făcut un anunț șocant. Urmează demiteri pe bandă rulantă în Guvernul Ciucă. 

Liderul PSD, marcel ciolacu, a declarat astăzi că este ferm convins de faptul că se va face la un moment dat o remaniere în Guvernul Ciucă. Oficialul a refuzat însă să spună care sunt miniștrii vizați de demiteri. 

Social-democratul a explicat că în acest moment nu a fost luată nicio decizie împreună cu premierul în ceea ce privește remanierea. 

Ciolacu: Se va face la un moment dat o remaniere

„ Eu am spus de la început că dacă dorim să avem o coaliție normală și o Românie normală, aceste lucruri vin în primul rând din partea primului ministru, după o evaluare a activității fiecărui ministru.  Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere. Să vedem care va fi momentul. O să avem o discuție mai aplicată în coaliție”, a declarat oficialul. 

Marcel Ciolacu a refuzat însă să spună la ce miniștri se gândește că ar trebui să părăsească Guvernul. Acesta a precizat că mai întâi se pare corect să discute cu premierul țării cu colegii din PSD și să nu anunțe acest gen de lucruri la televizor prima dată. 

Social-democratul este de părere că un Guvern funcționează și cu remanieri, iar acest lucru este ceva normal. 

„La fel cum m-am abținut și în ceea ce îl privește pe domnul ministru Dîncu, așa vă rog să-mi permiteți să mă abțin și în ceea ce îl privește și pe ministrul Virgil Popescu”, a spus Marcel Ciolacu.

Cine sunt miniștrii care vor fi dați afară din Guvern

Premierul Ciucă se pregătește să îi dea afară din Guvern pe miniștri pe care îi consideră neperformanți sau care au fost implicați în scandaluri. Oficialii nu au dat până în prezent niciun nume, însă surse politice au precizat despre cine ar putea vorba. 

În primul rând, Nicolae Ciucă vrea să scape de ministrul Sportului, Eduard Novak. Conform surselor politice, pe lista evaluării făcute de premier a miniștrilor care trebuie să plece se mai regăsește unul de la PSD și unul de la PNL. 

Fiecare partid trebuie să se sacrifice și să îl dea afară pe unul dintre miniștri despre care consideră că nu a făcut treabă foarte bună. Astfel, un nume clar este Eduard Novak, ministrul Sportului, de la UDMR. 

Marcel Ciolacu a anunțat chiar acum! Se vor face demiteri pe bandă rulantă în Guvern. Ministrul care va pleca acasă

Eduard Novak, în vizor

Eduard Novak a fost implicat în câteva scandaluri de când se află în funcția de ministru al Sportului. De exemplu, într-o emisiune televizată, el ori nu a vrut, ori nu a știut să recite imnul României. 

Surse politice că ministrul nu are o imagine bună nici măcar în interiorul propriului partid, în UDMR, acolo unde a ofensat conducerea formaţiunii. 

Un alt moment controversat al mandatului lui Eduard Novak a fost la meciul de hochei dintre România și Ungaria, când a cântat împreună cu tribuna imnul Ținutului Secuiesc. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.