Ministrul Marcel Boloș a transmis că are o veste bună de împărtășit în legătură cu ajutoarele de stat acordate cetățenilor români. El a menționat că a primit în ultimele zile multe mesaje din partea oamenilor referitoare la măsurile sociale implementate de Guvernul României, care sunt finanțate din fonduri europene.

Una dintre cele mai importante informații comunicate este legată de data la care se va încărca o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile destinate alimentelor și meselor calde. Ministrul a precizat că, începând cu data de 15 iunie, va fi transferată suma de 600 de milioane de lei pentru toți cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili.

Marcel Boloș, anunț important pentru români

În ceea ce privește cardurile educaționale, pe care se încarcă suma de 500 de lei pentru haine și rechizite, ministrul a adăugat că au fost completate și ultimele 50.000 de carduri în așteptare. Astfel, în acest an școlar, peste 400.000 de copii vulnerabili din România au primit sprijinul necesar. Este important de menționat că aceste carduri se încarcă o singură dată pe an. Ministrul a subliniat că a primit și mesaje de la beneficiari care au primit deja ajutorul încă din toamnă, iar pentru viitor se propune o creștere a sumei la 750 de lei.

 

Marcel Boloș, vești bune pentru acești români! Ajutorul care va ajunge la 3.000 de lei

Crește acest ajutor acordat românilor

Referitor la programul „Sprijin pentru nou-născuți”, care oferă un voucher în valoare de 2.000 de lei, ministrul a explicat că există anumite produse eligibile pentru achiziție, precum îmbrăcăminte, lenjerie, saci de dormit, scutece, produse de igienă (șampon, săpun, unguente), comprese sterile, termometre și lapte praf. Însă, trebuie menționat că alimentele nu pot fi achiziționate cu acest voucher.

În încheiere, ministrul a adăugat că, conform analizelor realizate, se preconizează o creștere a sprijinului pentru mame la suma de 3.000 de lei în următorii ani. Această măsură va fi propusă în Guvern pentru a sprijini în continuare familiile și copiii din România.