Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a surprins opinia publică cu declarații care indică posibilitatea demisiei sale. Motivul acestei decizii pare să fie legat de dificultățile întâmpinate în reforma administrativă și gestionarea deficitului bugetar al României.

Într-un interviu acordat Digi24.ro, Marcel Boloș a exprimat frustrările sale în ceea ce privește progresul reformei administrative. El a observat că ministerul condus de el se luptă să mențină deficitul bugetar sub control și a manifestat îngrijorare cu privire la situația financiară a țării.

Marcel Boloș amenință cu demisia

Boloș a subliniat că există o responsabilitate specifică a Ministrului Finanțelor. El a menționat că, dacă măsurile necesare nu pot fi implementate la nivel național, se va căuta sprijin extern, cum ar fi de la FMI.

El a avertizat că gestionarea finanțelor României nu este un lucru de luat în glumă și că este responsabilitatea sa să comunice adevărul, chiar dacă uneori cuvintele sale pot fi dure.

Demisia nu este doar o amenințare pentru Boloș, ci o opțiune reală pe care o ia în considerare. El a declarat că a fost tentat să-și prezinte demisia având în vedere impasul în care se află ministerul.

Presiune mare asupra ministrului Marcel Boloș

Boloș a subliniat că există și presiuni externe asupra finanțelor României. Comisia Europeană a atras atenția asupra deficitului bugetar al țării, avertizând că acesta ar putea avea consecințe severe, inclusiv suspendarea fondurilor europene.

Boloș a menționat că simulările realizate de Comisia Europeană nu sunt favorabile pentru România și că este important să se evite acest scenariu.

Deși în trecut a fost rezervat în a discuta despre posibilitatea demisiei sale, Boloș a clarificat că nemulțumirile sale provin din lipsa de progres și a adâncirii deficitului bugetar.

Cu toate acestea, el a subliniat că deciziile privind implementarea măsurilor și forma lor finală sunt în mâinile factorului politic.