Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a făcut un anunț important pentru toți românii! 

Românii care fac parte din categoriile vulnerabile vor primi de la stat un ajutor consistent. Este vorba despre pachete a câte 25 de kilograme de alimente. Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a anunțat când vor fi distribuite aceste pachete către românii nevoiași. 

Marcel Boloș a anunțat că pachetele cu alimente vor fi acordate anumitor categorii de români în luna noiembrie 2022. Boloș a anunțat că fiecare pachet conține 12 alimente de bază și are o greutate de 25 de kilograme. 

„Începând de astăzi,(n.r. 9 noiembrie 2022) facem distribuţia celor 1.188.000 de pachete de alimente pe care le avem pregătite pentru persoanele şi familiile care se află în situaţii de dificultate”, a declarat Boloș. 

Conform acestuia, pachetul de alimente are greutatea de 25 de kg. În pachet sunt cuprinse de la 5 kg de făină, până la 4 kg de mălai, 4 litri de ulei, 4 kg de orez, conserve de carne de porc, vită, pateu, gem și compoturi. 

Cine primește alimente din partea statului

Ei sunt românii care primesc aceste pachete de alimente din partea statului: 

a) Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

Marcel Boloș a făcut anunțul așteptat de toți românii! Când se vor da pachetele de 25 de kg

b) Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

c) Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; 

d) Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; 

Economia României, la pământ

e) Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.

f) Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Românii se află într-o situație extrem de delicată. Economia țării este pusă la pământ din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus, dar și din cauza războiului de la graniță. Prețurile au crescut enorm de mult, iar oameni au ajuns în situația în care sunt nevoiți să renunțe la anumite plăceri, pentru a-și cumpăra măcar alimentele de bază. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.