Reclamă

Situația de la granița cu Ucraina este din ce în ce mai sensibilă și mai tensionată. După episoadele în care au fost descoperite mai multe drone rusești pe teritoriului țării noastre, MApN a ajung la concluzia că este cel mai bine să impună o serie de restricții în ceea ce privește transportul aerian în apropierea graniței cu Ucraina.

Zilele acestea, a fost descoperită pe teritoriul României cea de-a treia dronă la Tulcea. Având în vedere că situația devine mai periculoasă ca niciodată, Ministerul Transporturilor și Infracstructurii, împreună cu Ministerul Apărării Naționale, în calitate de responsabili privind managementul spațiului aerian național, au decis să impună noi restricții de circulație aeriană, așa cum spune și comunicatul oficial emis de MApN.

„Începând cu data de miercuri, 13 septembrie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii împreună cu Ministerul Apărării Naţionale, în calitate de responsabili privind managementul spațiului aerian național, au impus restricții suplimentare de zbor în spațiul aerian limitrof graniței cu Ucraina din zona de nord a Dobrogei, între Sulina și Galați, pe o adâncime de 20-30 km în interiorul spațiului aerian național, până la înălțimea de 4.000 m.

Notificarea privind suplimentarea restricțiilor de zbor – de tip NOTAM (Notice to Airmen) a fost transmisă pe canalele oficiale de comunicare de către autoritățile aeronautice competente civile și militare.

MApN și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, noi restricții de zbor în spațiul aerian de la granița cu Ucraina
HotNews

Doar aeronavele de stat pot circula la granița cu România

În aceste zone restricționate nu este permis zborul aeronavelor pilotate sau nepilotate, cu excepția aeronavelor de stat (inclusiv SMURD și aeronavele aflate în situații de urgență).

Restricții de zbor în spațiul aerian limitrof întregii granițe cu Ucraina au fost impuse încă din luna mai 2022, după declanșarea războiului de agresiune de către Federația Rusă împotriva Ucrainei, pe o adâncime de 8 km în interiorul spațiului aerian național, până la înălțimea de 1.000 m.

Pe fondul intensificării atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene de la Dunăre au fost necesare măsuri pentru extinderea restricțiilor pentru a asigura o mai eficientă capacitate de monitorizare şi control al utilizării spațiului aerian.

Menționăm că zborul aeronavelor civile în zona de control de aerodrom a aeroportului Tulcea nu sunt afectate.


Reclamă

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro