Reclamă

În ultima perioadă, în social media circulă niște videoclipuri cu anumite vehicule militare românești sau străine care par să se deplaseze prin țara noastră. Ministerul Apărării informează că înregistrările video cu așa-zisele deplasări de coloane de vehicule militare sunt înregistrări vechi din anii trecuți de la exercițiile militare.

Cei de la MApN au transmis și un mesaj cu privire la acest lucru și au avertizat că tot ce circulă pe internet în ultima perioadă este total fals.

Mesajul transmis de MApN cu privire la patrulele militare

Reprezentanții Ministerului Apărării informează publicul că acele clipuri video care circulă în ultima perioadă pe rețelele de socializare sunt din timpuri mai vechi.

”Atenție la clipurile virale cu coloane militare. În ultimele zile, pe diferite platforme de social media, circulă înregistrări video. Cu așa-zise deplasări recente prin țara noastră de coloane de vehicule militare românești sau străine. Aceste înregistrări sunt prezentate ca „dovezi” ale mișcărilor de trupe în legătură cu situația din Ucraina.

Niciuna dintre aceste înregistrări nu este recentă. Ele au fost filmate în trecut, cu cel puțin cinci-șase luni, fie de noi, fie de alți utilizatori. De altfel, mulți dintre cei care au urmărit aceste clipuri, viralizate cu scopul de a induce panica, au observat discrepanțele: fie au fost filmate pe timp de vară, fie sunt altceva decât se pretinde, fie sunt înregistrări vechi prezentate ca fiind recente.” , a avertizat Ministerul Apărării.

MApN, prima reacție cu privire la clipurile video virale de pe Tik-Tok, în care sunt prezentate mai multe trupe străine, în România. Care este, de fapt, adevărul
pixabay.com

MApn roagă toți oamenii care mai sesizează astfel de clipuri să le trimită la ei pentru a fi verificate

Reprezentanții MApN explică faptul că imaginile care circulă în social media în ultima perioadă sunt desprinse din alte episoade de război din istorie. De asemenea, aceștia fac apel la întreaga țară să trimită toate clipurile de acest gest către ei pentru a fi analizate.

„De notat că singurele imagini recente din acest colaj (22 ianuarie 2022) reprezintă carcase de tancuri din Al Doilea Război Mondial. Demilitarizate, importate din Bulgaria de o firmă din Cehia. Și care, evident, au tranzitat România. Este o deformare a realității, cu datele la care au fost cu adevărat surprinse.”

Le veți vedea la finalul montajului video. Și acestea au fost prezentate în aceeași notă conspirativă, a mișcărilor neanunțate de trupe. Vă reamintim că cea mai corectă informare este cea din surse oficiale. Dacă sesizați și alte asemenea înregistrări, vă rugăm să ni le trimiteți aici. Vom face verificările cu maximă operativitate și vom reveni cu explicații.” , au mai transmis cei de la MApN.


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro