În urma situației groaznice creată de politicienii din Vâlcea la 1 Decembrie, moment în care și-au bătut joc de un veteran din al Doilea Război Mondial, mai multe persoane i-au arătat prețuirea celui DE-O VÂRSTĂ CU ROMÂNIA MARE.


Ministerul Apărării Naționale a publicat, pe Facebook, un mesaj ce-i este dedicat veteranului Emil Vețeleanu, bătrânul de aproape 101 ani care a fost ignorat de Ziua Națională a României de oficialii din politică prezenți la depunerea de coroane de la Statuia Libertății din Vâlcea. La eveniment, politicienii nu au avut habar în fața cui se află și au refuzat să dea mâna cu veteranul, lăsându-l pe acesta cu mâna întinsă! O haită de oameni „chiulangii de la istorie” cu siguranță, că altfel știau ce înseamnă un veteran, habar nu au ce caută la un astfel de eveniment și au batjocorit un om care a stat în picioare, în frig, tot evenimentul, de dragul țării pe care a servit-o toată viața sa, mai ales în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, atunci când a luptat alături de eroii țării pentru ca noi astăzi să fim liberi.

Vă mai prezentăm odată dovada că analfabetismul funcțional pleacă „de sus”.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=FR_g_qC7gb8[/embedyt]

Mai jos, atașăm și mesajul publicat de MApN, în sprijinul veteranului din Vâlcea.

„Veteranii sunt stâlpii ţării noastre, chiar dacă acum bătrâneţea i-a slăbit.
Nimic nu e mai frumos decât sprijinul dintre generaţii.

Mulţumim, nea Emil, pentru serviciul tău şi mulţumim că alegi să fii alături de noi de fiecare dată, cu drapelul în mână şi în suflet.

Emil Vețeleanu este veteran de război şi se spune că e ultimul supraviețuitor din Vâlcea al celebrei bătălii de la Cotul Donului. A participat 5 ani pe front și a supraviețuit inclusiv febrei tifoide.

La cei 101 ani ai săi, participă la fiecare eveniment de comemorare a ostașilor căzuți în cele două războaie mondiale organizate în Râmnicu Vâlcea.

O fotografie cât o mie de cuvinte! O poveste a întregii generaţii de veterani, cei nelipsiţi, cei care au răspuns mereu „Prezent”!

Un singur cuvânt pentru nea Emil: Respect! ?? ” este mesajul trimis de MApN pe contul oficial de Facebook.

Noroc cu militarii care își prețuiesc eroii neamului, că în rest, doar asociațiile și ONG-urile mai fac ceva pentru acești făuritori de istorie. La nivel politic, majoritatea participă la evenimente doar pentru poze, declarații pe alte teme sau publicitate gratis. S-a dovedit încă odată că mulți nu au idee despre însemnătatea evenimentelor la care participă.