Reclamă

Mai multe manifestări grandioase au avut loc pe un stadion din Moscova. Motivul manifestării a fost celebrarea a opt ani de la anexarea Crimeei. În cele din urmă, trupele armate rusești continuă să invadeze Ucraina. 

În a 23-a zi de război, liderul rus, Vladimir Putin a organizat un eveniment colosal pe stadionul Lujniki din Moscova. Scopul acestei manifestări grandioase este celebrarea a opt ani de la anexarea Crimeei. Sute de mii de oameni au venit să îl susțină pe liderul rus și să asiste la un concert.

social media

18 martie – sărbătoare în Rusia

Pe data de 18 martie, în Crimeea, a fost declarată zi liber pentru angajații de la stat. Sute de mii de ruși au fost aduși în autocare pentru a ocupa locurile din stadionul Lujniki. Din imaginile apărute pe rețelele de socializare, aceștia păreau că se bucură, fluturând în toată splendoarea steagul național și aruncându-l pe cel al Ucrainei.

Ulterior, pe scenă a urcat și liderul rus, Vladimir Putin, unde a ținut și un discrus în fața populației sale. Discursul său se referea la creștinism, iubire, dar și la „operațiunea militară”, din țara vecină.

„Ne vom îndeplini toate planurile, știm ce trebuie să facem în continuare. Iubirea reprezinta o valoare universală pentru toate religiile din Rusia. Băieții noștri se ajută unul pe altul în Ucraina. O astfel de unitate nu a fost de mult la noi”, le-a spus Vladimir Putin rușilor.

În cele din urmă, liderul rus a mai explicat cetățenilor ruși aflați la eveniment, că soldații trimiși în Ucraina desfășoară operațiuni de salvare a oamenilor de genocid.

„Fiecare cuvânt din Constituția noastră e de mare importantă. Crimeea a trebuit să fie scoasă din starea umilitoare în care se află și a fost readusă la Rusia. Scopul operațiunii din Ucraina este să salvăm oamenii de genocid. Din dragoste creștină am fost obligați să îi salvăm pe frații noștri din Donbas”, a mai precizat Putin.

Mai mulți oameni cred că discursul lui Putin ar fi fost unul trucat. Acesta a dispărut brusc de pe imaginile transmise de televiziunile naționale și a fost înlocuit cu un cântăreț. Versurile cântărețului exprimau iubirea populației față de statul natal. Mai mult, în versurile sale s-a regăsit și o înșiruire de țări, printre care Belarus, dar și Republica Moldova, în care artistul cânta că ele vor face parte din Rusia.


Reclamă

Share.

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro