Reclamă
Reclamă

Un grup de manifestanți pro-Palestina a urcat pe acoperișul Parlamentului din Australia, unde au întins bannere și au criticat războiul din Gaza. Patru oameni au fost arestați, iar o anchetă a fost deschisă pentru încălcarea securității, informează The Guardian.

Parlamentul din Canberra a fost parțial blocat de grupul de activiști, care erau îmbrăcați în haine de culori închise. Ei au afișat pe fațada clădirii bannere cu inscripții precum „Palestina va fi liberă” și „Nu există pace pe pământ furat”. Unul dintre activiști a ținut un discurs folosind un megafon, acuzând guvernul israelian de crime de război, acuzație pe care Tel Aviv-ul o respinge. De asemenea, manifestanții au citit o declarație prin care au cerut încetarea „sprijinului Statelor Unite și al Australiei pentru Israel”.

În urma acestei acțiuni de protest, trei bărbați și o femeie au fost arestați, fiind acuzați de încălcarea proprietății. Aceștia au primit interdicție de a intra în incinta Parlamentului timp de doi ani. Australia, la fel ca majoritatea aliaților săi occidentali, nu recunoaște existența unui stat palestinian.

Reclamă

Protestul a avut loc pe fondul diviziunilor din cadrul guvernului laburist australian, care a suspendat un senator musulman după ce acesta a votat în favoarea recunoașterii de către Australia a unui stat palestinian, contrar liniei politice a partidului său.

Autoritățile palestiniene raportează că 35.000 de oameni au fost uciși în Gaza de când Israelul și-a început răspunsul militar la atacurile Hamas din 7 octombrie, când aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise și aproximativ 250 au fost luate ostatice. Guvernul israelian susține că operațiunile sale militare sunt un răspuns legitim la atacurile Hamas și a respins acuzațiile că ar comite genocid împotriva palestinienilor din Gaza.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro