Ești o persoană căreia îi place să mănânce alimente picante?

Atunci este timpul să dai peste ceva delicios și grozav pentru a pierde acea grăsime încăpățânată. Da, ați citit bine, folosirea condimentelor potrivite vă poate ajuta să slăbiți în timp ce vă bucurați de o masă care săturați sufletul.

Conform mai multor studii, s-a descoperit că un compus numit capsaicin din ardei iute și ardei poate stimula capacitatea organismului de a descompune grăsimile și de a arde mai multă energie, ceea ce în cele din urmă accelerează mecanismul de ardere a grăsimilor din organism și îmbunătățește rata metabolică, ceea ce ajută la pierderea în greutate.

Supă de fasole și ardei

Social media

Pentru a începe cu această rețetă, luați 1 cană de fasole și înmuiați-le peste noapte. Gătiți sub presiune cu un strop de sare. Apoi, luați o tigaie și aruncați 2 ardei iute roșii întregi, cu 1 lingură de pastă de ghimbir și usturoi, căleți pentru o vreme.

Adăugați 1 cană de ardei gras roșu tocat mărunt și 1 cană de ardei capia împreună cu fasole. Se amestecă ingredientele și se toarnă 1 cană de bulion de legume și se adaugă 1 linguriță de piper cayenne, sare și piper negru. Ornați și savurați cu crutoane.

Pui cu lămâie

Spălați și marinați cele 200 de grame de pui cu o pastă de ½ cană suc de lămâie, 3 ardei iute verzi, 1 lingură pastă de usturoi, ghimbir. 1 mână de coriandru, sare și piper după gust. Între timp, înmuiați 3 linguri de semințe de mac și faceți o pastă cu 1 cană de caș, 3 ardei iute verzi și boabe de piper.

Acum, luați o tigaie și ungeți-o cu puțin ulei și adăugați puiul marinat după ce a fiert 5 minute, turnați amestecul de semințe de mac, adăugați apă și potriviți sarea și piperul. La sfârșit, adăugați boia de ardei și acoperiți capacul și gătiți. Servește asta cu pâine pita sau biscuiți.

Pui prăjit cu ardei

Luați o tigaie și prăjiți bețișoare de scorțișoară uscate, 1 anason stelat, 1 linguriță de semințe de chimen, 2 lingurițe de semințe de coriandru. 2 lingurițe de piper boabe, 2 ardei iute roșii întregi. Măcinați și marinați bucățile de pui cu ghimbir, usturoi, sare și suc de lămâie.

Luați o altă tigaie și adăugați 1 linguriță ulei de cocos și prăjiți frunze de curry și adăugați puiul marinat. Gătiți puiul stropind puțină apă. Acoperiți capacul și lăsați-l să fiarbă. 

Ardei umpluți

Pentru a face această rețetă rapidă și ușoară, spălați și tăiați partea superioară a ardeilor colorați sau a ardeiului capia, extrageți semințele și faceți o scobitură. Luați 1 castron și ½ cană de năut fiert, 1 cană de brânză de vaci mărunțită, piper negru și sare după gust. Nu uitați de ceapa tocată, ardei iute verde și frunze de coriandru, urmate de 1 linguriță de ulei de usturoi chili și amestecați bine. Umpleți acest amestec înăuntru și coaceți.