Află mâncarea pe care regele Charles al III-lea a INTERZIS-O.

Preparatul interzis de Charles al III-lea. Regele Charles al III-lea al Regatului Unit a luat o măsură drastică care se va aplica tuturor palatelor coroanei. Deși monarhul a fost considerat „capricios” în trecut, decizia sa de a interzice un fel de mâncare de data aceasta este legată de una dintre cauzele la care ține cel mai mult, protejarea drepturilor animalelor.

Măsura a fost lăudată de organizațiile pentru protecția animalelor. Se știe că Charles al III-lea a adoptat o poziție publică mai fermă în ceea ce privește drepturile animalelor și problemele de mediu decât alți membri ai familiei regale. Potrivit People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), organizația a primit confirmarea din partea unui oficial regal că mâncarea foie gras este acum interzisă în toate palatele regale.

Sursa: Social media

Palatul Buckingham nu a comentat deocamdată declarația PETA. Această măsură nu ar fi neobișnuită, deoarece, pe vremea când Charles era încă prinț de Wales, a interzis foie grasul în reședințele regale în care a stat. În calitate de rege, politica a fost acum extinsă pentru a include Buckingham și alte case regale.

Ce este foie gras, preparatul interzis de Charles al III-lea

Controversata delicatesă franceză este preparată din ficat de gâscă sau de rață. Pateul se consumă de obicei la ocazii speciale, cum ar fi masa de Crăciun. Grupurile pentru drepturile animalelor au făcut campanie împotriva acestui fel de mâncare. Aceștia susțin că practica de a hrăni rațele și gâștele cu forța pentru a le îngrășa ficatul este lipsită de etică.

În Marea Britanie, foie gras poate fi importat și vândut. Producția sa este interzisă. Germania a interzis, de asemenea, producția sa, dar practica continuă în Franța, Ungaria, Spania, Bulgaria și Belgia.

PETA a lăudat acțiunea Regelui Charles al III-lea și a descris felull ca fiind un „produs josnic”. PETA încurajează pe toată lumea să urmeze exemplul regelui și să lase foie grasul în afara meniului de Crăciun și nu numai.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.