Dacă te simți rău după masa de Crăciun, a venit momentul să încerci acest leac vechi, cu ouă. În doar o săptămână, glicemia ta va deveni la normal, iar tu te vei simți din nou plin de energie.
Perioada sărbătorilor de iarnă înseamnă pentru români și mese pline și bogate în calorii. Bucatele tradiționale sunt bogate în grăsimi și zahăr, care pe termen lung pot avea efecte nocive asupra sănătății.
Tocmai de aceea, după Crăciun este bine să ne concentrăm pe detoxifierea organismului. Iar un mod ușor de a face acest lucru este cu ajutorului unui ou, consumat în fiecare dimineață.
Cum trebuie consumat oul în fiecare dimineață
Ouăle sunt considerate unele dintre cele mai sănătoase alimente pentru corp. Bogate în proteine și antioxidanți, nu doar că sunt hrănitoare, dar ajută și la dietă. Iar consumate în anumite combinații, pot fi un miracol pentru sănătate.
Pentru acest leac neașteptat este nevoie de un ou și o linguriță de oțet. Oul de pune la fiert în apă clocotită și se lasă 8-10 minute. Trebuie să fie fiert tare. După ce a fiert, se pune în apă rece și ce decojește. Apoi se taie în 2.
Peste aceste 2 jumătăți se pune oțelul, apoi se acoperă cu folie alimentară și se pune la frigider până a doua zi. Procesul se repetă în fiecare zi pentru pregătirea oului. Nu este recomandat sp se pregătească pentru prea multe zile în avans.Se consumă în fiecare dimineață pe stomacul gol, alături de o cană de apă caldă.
Ce beneficii are acest tratament pentru sănătate
Este recomandat ca acest tratament să fie urmat cel puțin o săptămână. După această perioadă, glicemia va fi redusă semnificativ.
Acest lucru este posibil în primul rând datorită oțetului, care face minuni asupra sistemului digestiv. Cum conține acid acetic, are rolul de a regla nivelul de zahăr din sânge.
Iar în cazul în care suferiți de diabet, un profesor doctor la Universitatea din Tokyo spune că acesta este un obicei pe care ar trebui să-l implementați în rutina de dimineață. Nobumasa Ogawa a descoperit prin ani de studiu că acidul acetic inhibă activitatea unor enzime responsabile cu digestia carbohidraților, precum amilaza, zaharaza, maltasa și lactaza.