Reclamă
Reclamă

Mama tinerei Noa Argamani, care a fost răpită de Hamas la festivalul de muzică Nova în octombrie, a murit de cancer cerebral la câteva zile după ce fiica ei a fost salvată din Fâșia Gaza de forțele israeliene, transmite Sky News.

Noa Argamani a fost răpită de la festivalul de muzică Nova în octombrie, iar videoclipul cu ea fiind luată cu forța de luptătorii Hamas pe o motocicletă a devenit viral în întreaga lume.

După opt luni de captivitate, forțele israeliene au salvat-o pe Argamani, dar și pe alți trei bărbați. Mama ei, Liora, în vârstă de 61 de ani, a spus că vrea să-și vadă din nou singurul copil înainte de a muri. Dorința ei s-a îndeplinit în cele din urmă luna trecută, când Noa a fost salvată din Gaza.

Reclamă

La câteva ore după eliberare, tânăra de 26 de ani a vizitat spitalul din Tel Aviv, unde mama ei era tratată. La înmormântarea de marți, Noa și-a lăudat mama pentru că nu a renunțat.

„Îți mulțumesc că ai fost puternică și ai rezistat în tot acest timp, doar ca să te mai pot vedea cel puțin încă o dată. În ciuda tuturor șanselor, am fost privilegiată să fiu cu tine în ultimele tale momente, să vorbesc cu tine, să râd cu tine”, a spus ea.

Operațiunea de salvare a avut loc pe fondul unei ofensive aeriene și terestre israeliene majore în centrul Fâșiei Gaza, care a ucis și rănit sute de palestinieni.

Ambasada Israelului în România a postat pe Facebook un mesaj emoționant. „Suntem profund îndurerați să anunțăm decesul Liorei Argamani, mama fostei ostatice Noa Argamani, după o luptă îndelungată cu cancerul. Suntem alături de Noa și Yaakov Argamani în aceste momente grele. Fie memoria Liorei binecuvântată!”, se arată în postare.

În urmă cu câteva zile, Noa a vorbit public pentru prima dată într-un videoclip în care cerea eliberarea celorlalți ostatici israelieni. Printre ei se numără și iubitul ei, Avinatan Or. Argamani a spus că vrea să „reamintească tuturor că există încă 120 de ostatici în Fâșia Gaza”. Ea a mulțumit, de asemenea, forțelor israeliene care au salvat-o.

Aproximativ 1.200 de persoane au murit în atacul Hamas din 7 octombrie și aproximativ 250 au fost răpite, deși zeci au fost eliberați printr-un acord la sfârșitul anului trecut. Ofensiva Israelului a ucis cel puțin 37.900 de persoane, potrivit oficialilor palestinieni. Israelul insistă că face tot ce poate pentru a-i proteja civilii, dar spune că luptătorii Hamas s-au infiltrat intenționat printre palestinieni.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro