Cristian Cioacă, care a fost condamnat în 2014 pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu, a fost eliberat din închisoare mai devreme decât era prevăzut. Pedeapsa sa trebuia să se încheie în august 2028, dar a fost eliberat cu cinci ani mai devreme. Deși a fost condamnat, Cioacă nu a dezvăluit niciodată ce s-a întâmplat cu trupul soției sale.

Cioacă a părăsit închisoarea cu două bagaje și câteva sacoșe de rafie, fiind așteptat de cumnatul său. A declarat că aceasta este prima zi din restul vieții sale. Deși a fost condamnat pentru uciderea soției sale, Cioacă nu a recunoscut niciodată fapta, chiar dacă a picat testul detectorului de minciuni.

Trupul Elodiei nu a fost găsit niciodată, deși s-a desfășurat o anchetă amplă în România. Probele din dosar sugerează că după o ceartă din cauza infidelității lor reciprocă, Cioacă a lovit-o și a ucis-o, transportând apoi trupul într-un loc necunoscut.

Reacția mamei Elodiei

Vestea eliberării lui Cioacă a fost primită cu tristețe de către mama Elodiei. Emilia Ghinescu consideră că aceasta este o decizie incorectă și că Cioacă ar fi trebuit să fie închis pe viață. Ea a fost luată prin surprindere de eliberarea bărbatului care i-a ucis fiica și crede că s-a făcut o greșeală mare.

Mama Elodiei Ghinescu, despre Cristian Cioacă: O creatură murdară, cu un caracter spurcat. Are să ne dea 2,5 miliarde lei

Emilia Ghinescu afirmă că Cioacă nu ar trebui să fie eliberat din închisoare, având în vedere gravitatea faptei sale, în special arderea cadavrului. De asemenea, intenționează să-l dea în judecată pentru daunele de 2,5 miliarde pe care le cere pentru ea și fiul ei. Ea nu dorește să-l mai vadă în viața sa și îl descrie ca pe o creatură urâtă, murdară și cu un caracter deplorabil, conform Antena 3.

Condamnat inițial la 22 de ani de închisoare, Cioacă a beneficiat de o reducere a pedepsei la 15 ani și opt luni în iunie 2014, din care a executat doar nouă ani. Avocata familiei Ghinescu susține că instanța nu a pronunțat o soluție corectă și legală și nu a luat în considerare gravitatea faptelor comise de Cioacă. Crina Radu afirmă că Cioacă i-a luat viața Elodiei, a încercat să îngreuneze ancheta și să distrugă probele.

Moartea Elodiei Ghinescu a avut loc în 2007, iar trupul său nu a fost găsit până în prezent.