Prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, cere majorarea pensiilor. Politicianul este de părere că această creștere este necesară.

Cu toate acestea, el nu dorește să impună taxe și impozite noi în acest sens. Motreanu subliniază că, deși este important să se crească pensiile, acest lucru nu înseamnă că trebuie să se impună taxe și impozite mai mari mediului antreprenorial.

Momentul în care PNL se va distanța de PSD

El afirmă că PNL se distanțează de PSD și se opune categoric acestei idei.

Potrivit lui Motreanu, PNL va vota noua lege a pensiilor în Camera Deputaților, după ce aceasta a trecut deja de Senat.

Cu toate acestea, el solicită identificarea surselor de finanțare pentru a susține această creștere.

Noua lege a pensiilor se află în prezent pe ordinea de zi a ședinței de plen a Camerei Deputaților și va fi dezbătută dacă se primește raportul de la comisia de specialitate.

PNL a condiționat votul favorabil pentru această lege de identificarea surselor de finanțare și a propus două măsuri: reducerea evaziunii fiscale și reducerea cheltuielilor statului.

Cresc pensiile de la 1 ianuarie 2024

Motreanu subliniază importanța stabilității și necesitatea fondurilor europene pentru a crea venituri suplimentare la buget.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a asigurat că nicio pensie nu va scădea în urma recalculării, adăugând că pensiile vor crește cu 13,8% începând cu 1 ianuarie 2024.

Această inițiativă are la bază garanții pentru asigurarea stabilității și predictibilității pentru pensionari. Formula de calcul a majorărilor va include rata medie anuală a inflației.

Astfel, este important ca toți românii să știe că nicio pensie nu va scădea după recalculare, subliniază ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Traiul în România devine din ce în ce mai greu, ținând cont că prețurile sunt într-o continuă creștere. Cel mai greu le este vârstnicilor care au pensiile foarte mici. Prețul medicamentelor a crescut, iar aceștia sunt nevoiți să renunțe la ele pentru a-și putea permite alte lucruri esențiale, cum ar fi mâncarea.