Reclamă
Reclamă

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, condamnă ferm atacul Rusiei asupra unui spital din Kiev pentru copii cu boli incurabile, în urma căruia au murit cel puțin 20 de persoane și au fost rănite alte 50. Ea a numit acest act „război împotriva copiilor”.

„Război împotriva copiilor – trebuie să spunem lucrurilor pe nume despre ceea ce s-a întâmplat astăzi la Kyiv, despre bombardarea de către Rusia a unui spital pentru copii care suferă de boli incurabile. Uciderea copiilor nu este despre ideologie, geopolitică sau dezbateri politice. Este despre copii nevinovaţi, despre bombele care lovesc spitale unde micuţii luptă împotriva cancerului. Este despre copii care mor în braţele mamelor lor. Este un război împotriva copiilor”, a scris Maia Sandu pe Facebook, potrivit News.ro.

Liderul de la Chişinău consideră şocant că unii încă mai neagă aceste atrocităţi. „Moldova condamnă cu fermitate aceste crime de război. Haideţi să fim uniţi pentru dreptul la viaţă al acestor copii şi al multor copii traumatizaţi în război, pentru un viitor în care fiecare copil are şansa de a trăi în pace şi bunăstare. Lumea de astăzi este total diferită de cea dinainte de februarie 2022 – trebuie să ne concentrăm pe ceea ce contează cu adevărat: oprirea uciderii acestor suflete nevinovate”, a precizat Maia Sandu.

Reclamă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat printr-o postare pe platforma X că victimele sunt prinse sub dărâmăturile „unuia dintre cele mai importante spitale de copii din Europa”, avariat în urma mai multor atacuri rusești de luni.

Recapitulând, în urma bombardării spitalului pentru copii din Kiev de către forțele ruse, au rezultat cel puțin 20 de morți și 50 de răniți. Președintele Maia Sandu a numit acest atac „război împotriva copiilor”, subliniind necesitatea unui efort unitar pentru a opri astfel de tragedii. Victimele atacului sunt prinse sub dărâmăturile spitalului, considerat unul dintre cele mai importante din Europa, potrivit președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro