„Nu vă mai riscați viața! Astăzi, 3 persoane au murit înecate, în doar câteva ore”

Turiștii de pe litoralul românesc par să nu țină cont de avertizările salvamarilor și se avântă în valurile mării, chiar dacă steagul roșu este arborat. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate patru decese pe litoral. Ministerul Afacerilor Interne a transmis un semnal de alarmă și i-a îndemnat pe turiști să nu își mai riște viața.

Ieri, a fost o zi tragică pe litoralul românesc. Trei persoane, printre care și un salvamar și-au pierdut viața. Marea agitată i-a răpus pe cei doi care nu au ținut cont de avertismente, iar cu ei și un salvamar a pierit. În stațiunea Eforie Nord, un tânăr de 28 de ani din județul Ialomița a murit înecat. Deși era arborat steagul roșu, acesta l-a ignorat și s-a aventurat în mare și a fost rapid răpus de valuri. În salvarea lui a pornit un salvamar de 48 de ani. Însă, din păcate, și acesta a fost înghițit de ape. De asemenea, tot ieri un tânăr de 22 de ani a murit înecat în stațiunea Saturn.

Ca urmare a acestor evenimente, Ministerul Afacerilor Interne a tras un semnal de alarmă și i-a îndemnat pe turiști să nu își mai riște viață și să respecte toate regulile.

„Nu vă mai riscați viața! Astăzi, 3 persoane au murit înecate, în doar câteva ore. La Eforie Nord, un turist a fost tras de curenți în larg, iar salvamarul care a încercat să îl salveze, a fost și el prins în valurile puternice. În final, ambii bărbați au murit înecați.

Ce de-a treia persoană și-a pierdut viața în stațiunea Saturn. Acesta intrase în apă deși era arborat steagul roșu, care indică faptul că înotul este interzis. Vă rugăm insistent să respectați indicațiile salvamarilor!”, se arată în mesajul transmis de MAI.

MAI, semnal de alarmă pentru turiștii de pe litoralul românesc, după ce 4 deces au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Un alt tânăr a murit înecat

Celor trei decese de ieri, li s-a mai adăugat unul. Astăzi, un tânăr de 25 de ani din Suceava și-a pierdut viața după ce a intrat în mare, chiar dacă steagul roșu era arborat. Tragedia a avut loc în stațiunea Costinești, la ora 6:20.

Se pare că tânărul a ignorat avertismentele și a intrat în apă. Acesta a fost răpus de valuri. Câțiva turiști au reușit să aducă trupul inconștient al băiatului la mal. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de salvare. Medicii au încercat să-l resusciteze aproape o oră pe tânăr, însă fără succes.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.